На първо време ще сглобява там безжичните слушалки AirPodsТърговската война

...
На първо време ще сглобява там безжичните слушалки AirPodsТърговската война
Коментари Харесай

Apple опитва да изнесе производство във Виетнам

На първо време ще сглобява там безжичните слушалки AirPods

Търговската война принуди Apple да търси благоприятни условия за произвеждане на AirPods отвън Китай (снимка: CCO Public Domain)

Apple се пробва да принуди своите индустриални сътрудници от Китай да трансферират контрактуваното сглобяване на безжични слушалки AirPods във Виетнам, с цел да смекчи отрицателното влияние на спомагателните мита, които Съединени американски щати постановат върху електрониката, импортирана от Китай, заяви DigiTimes.

Публикацията в тайванската медия твърди също, че и Гугъл ще изиска от сътрудниците си да стартират да създават умните колонки на компанията в Тайланд вместо в Китай.

По-рано и Nikkei заяви, че Apple е покрай стартиране на произвеждане на AirPods във Виетнам. Според източници на японската организация, през лятото един от доставчиците на Apple – китайската компания Goertek – ще стартира да тества най-новото потомство AirPods в цех в Северен Виетнам.
още по тематиката
„ Първоначалният мащаб на производството ще бъде стеснен, само че потенциалът ще може да се усили елементарно ”, цитира един от източниците си Nikkei. AirPods е продуктът на Apple с най-голям напредък – през 2018 година бяха продадени 35 милиона броя, спрямо 20 милиона през 2017 година

По-рано в медиите се появиха информации, че Apple обмисля опцията да трансферира 15-30% от производството си от Китай към други страни от Югоизточна Азия и света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР