На първо място, трябва да се каже, че няма равноправни

...
На първо място, трябва да се каже, че няма равноправни
Коментари Харесай

Китай спасява Русия

На първо място, би трябвало да се каже, че няма равноправни съюзи. По-скоро, в случай че има са краткотрайни. В равни връзки съдействието съществува дружно с конкуренцията, конкуренцията последователно измества съдействието, а вчерашните съдружници стават противници. Най-силният съюз е този, в който за всички е ясно кой е отпред. На средновековен и дипломатически език " съюзът " се отнася до връзката сред сюзерен и васал. Дон Корлеоне, кръстникът на сицилианската мафия в известния разказ (и филм), когато говореше за „ другарство “, имаше поради застъпничество. Това е добре.

Поради разликата в мащаба на стопанската система и политическото въздействие, „ безконечното другарство “ и съюзът сред Руската федерация и Китайската национална република може да бъде единствено подвластен, където Русия е васал, а Китай е сюзерен, настойник, " кръстник ". Изглежда, че тъкмо по тази причина не се състоя по-рано държавното и извънредно демонстративно посещаване на китайския президент Си Дзинпин в Москва.

Руската ръководеща класа до последно се надяваше да резервира своята „ самостоятелност “, да се промъкне сред струйките и откакто напусна Белия дом, да не се кълне във честност на никого, а да се опита да играе „ своя лична игра “. През есента на 2022 година стана ясно, че това не работи. Тогава, явно, бяха дадени знаци за подготвеност да се застане под китайската ръка и подготовката за визитата стартира при изискване, че президентът Си резервира властта си в Китай.

Днес сме очевидци на главното събитие в историята на Русия през първата четвърт на 21 век. Русия поставя васална клетва на Китай, а Китай приема Русия като васал.

Това съдбоносно решение може да се съпостави единствено с избора на княз Александър Невски, който избра съюза с Ордата (васалството) пред „ европейската интеграция “. През 1240 година Александър печели борбата при Нева, а на 5 април 1942 година той смазва „ кучетата-рицари “ на леда на езерото Пейпус. През 1245 година Невски побеждава литовците и убива осем литовски князе. И през 1247 година, след гибелта на татко си (отровен в Каракорум), той отива в Ордата, при Бату, а по-късно в Монголия, а през 1252 година получава „ ханския етикет “ за велико княжение във всички съветски земи.

Днес разбираме, че не е бил елементарен, двузначен, само че верен избор. Русия не можа да резервира суверенитета си. Но завладяването от католическия Запад значи неизбежно заличаване на съветския културен код, гибел и раздробяване на Русия. А съюзът с Ордата, въпреки и сложен и обвързван с политическа и военна взаимозависимост, с икономическата тежест на заплащането на налог, направи допустимо запазването на православната религия, съветската просвета, език и всички основи на националния живот.

Ордата в действителност отбрани и сплоти Русия, а по-късно Русия, която израсна под крилото и " покрива " на Ордата, стана правоприемник на териториите на Ордата и взе народите на Ордата под своя отбрана. Нищо от това нямаше да се случи, в случай че княз Александър Невски беше отишъл не при хана, а при римския папа и се беше подчинил на католическия трон. Нямаше да има нито Руска империя, нито Съюз на съветските социалистически републики, нито Руска федерация. Рус би изпаднала в маловажност, като Литва. И всички руснаци в този момент биха били не 100 и четиридесет (или двеста) милиона, а като литовците - четири, сгушени в два - три тесни региона на Източноевропейската низина.

Сега, същото нещо се случва през днешния ден. Нямаме сили да се надигнем сами против груповия Запад, който направи Украйна собствен войник (нашата земя с вчерашния ни народ). Ние не успяхме да създадем мощен военно-политически интернационален съюз със себе си отпред (въпреки че Съюз на съветските социалистически републики можеше). Следователно ни оставаха единствено две благоприятни условия: да се подчиним на Америка или да сключим съюз с Китай.

Но подчинението на Запада значи унищожаване и заличаване на всичко съветско, делене и заличаване на Русия, физическо понижаване на съветското население до „ безвреден “ литовски размер. И Китай, сходно на Ордата преди време, няма да влезе в нашия вътрешен живот. Китай няма да ни учи на „ народна власт “ или, назад, на комунизъм, няма да унищожи фамилиите ни и да вкара ЛГБТ „ полезности “, няма проекти да размени съветския културен код с неговия комунистически даоизъм.

Не е в неговите правила. Васалната клетва към Китай се състои в елементарен военно-политически съюз и икономическо съдействие с приоритет на изгодите и ползите на Китай. Не е гратис. Но по-добре от робството в обладания от бесове Запад.

Внимателно прочетох публикацията на президента Си в „ Российская газета “, пробвайки се да видя и разпозная детайлите на васалитет в връзките сред Русия и Китай, въпреки и изразени по най-хитрия метод. И, несъмнено, ги открих. „ Страните подхващат ефикасни стъпки за използване на същинска многополярност, развиване на всемирен полезности и пазят образуването на нов вид интернационалните връзки и съобщество на обща орис за човечеството . (Подчертано от мен – Г.С.).

Съобществото на общата орис на човечеството е характерен китайски план за глобализация. Глобализация по китайски. Сега сме част от този незападен, неолиберален план за глобализация.

„ Необходимо е да се насърчи паралелното разширение на размера и качеството на вложенията и търговско-икономическото съдействие, да се ускори политическата съгласуваност, да се основат по-благоприятни условия за висококачествено развиване на капиталовото съдействие, да се усили мащабът на двустранната търговия, да се разшири общността на ползи и търсене на нови точки на напредък, образуване на конструкция за развиване, която е допълваща и съвместима на обичайна търговия и новите форми на съдействие, с цел да продължим взаимната работа по сдвояването на самодейностите „ Един пояс и веднъж “ (подчертано от мен – Г.С.) и ЕАЕС за институционална поддръжка на двустранното съдействие и районната интеграция.

Инициативата „ Един пояс, веднъж “ е характерен китайски план за междурегионална интеграция. Сега ние сме част от този китайски интеграционен план и нашият план - ЕАЕС - би трябвало да заеме подчинена позиция, да стане инструмент на китайската версия на интеграцията или в последна сметка да остане в историята.

Стана ясно по какъв начин плащаме за съюз с Китай. Отказваме целта на личните си интеграционни планове. Трябва да се признае, че те не съумяха да „ пернат “. ОДКС е под огромно подозрение. ЕАЕС си остава чисто икономическа общественост, където нашите сътрудници прагматично се възползват от общото митническо пространство и така нататък, като в същото време организират освен некоординирана, само че от време на време даже враждебна политика.

Как можем в този момент, да вземем за пример, да сме в един съюз с Казахстан? Отговор: единствено в съюза, където главният сътрудник е Китай. Астана не ни брои за нищо. Но на Пекин няма да посмее да не се подчини. Така е и с всички други страни - наследници на териториите на Ордата. Историята се повтаря.

Между другото, Турция ще би трябвало да редуцира османските си упоритости. Китай няма да разреши да се осъществен освен световното владичество на Съединени американски щати, само че и пантюркските мечти на Анкара.

От нашите интеграционни планове сполучлива и жива се оказа единствено Съюзната страна на Русия и Беларус, която, уповавам се, ще включва останалата част от Украйна, Приднестровието, Абхазия и други самостоятелни републики. И този план може да се развива под протектората на Китай.

Още нещо доста значимо, този път за нашата вътрешна политика. Руският президент Владимир Путин получи удостоверение за легитимността на своето ръководство от китайския президент другаря Си. С други думи, „ етикет за княжение “. Президентът Си неведнъж е споменавал персоналното си другарство с Путин, което на езика на властта значи приемане и признание на Путин за собствен васал.

Сега легитимността на Путин се основава на признаването на неговия престиж от страна на другаря Си. Това, което е доста значимо и изключително подходящо, предизвикателно подходящо, в светлината на неотдавнашното цялостно делегитимиране на Путин от Запада посредством издаването на съвсем пиратския „ черен знак “, заповедта на МНС.

Сега Путин е наш президент, освен тъй като „ народът гласоподава за него “ (резултатите от изборите могат да бъдат обект на манипулиране на публичното схващане и потребление на изборни технологии), не заради консенсуса на елитите, феодално-олигархичните кланове ( ФОК), силовите групировки, които назначиха Путин за собствен нает съдия (някои към този момент не са доволни), и то не по решение на " районния комитет на Вашингтон ", външна администрация, а тъй като Путин е приет за президент на Русия от китайския президент Си и му дава неустановен етикет. Фарсът свърши, можете да се разотидете.

И най-после, това е най-правилната интернационална подготовка за отбиване на идното военно нахлуване на украинските сатанисти, спонсорирани от Запада. Сега имаме другар, който няма да ни остави да паднем. Нека помощта на Китай за Русия да не е толкоз очевидна, колкото помощта на Америка за Украйна - Китай си резервира ролята си на съдия в борбата.

Но ние сме зона на виталните ползи на Китай. Вече не ни е разрешено да бъдем мачкани и разчленени. Скоро ще научим нещо ново и забавно за нашия съюз. И ние не знаем нищо. Но дано разберем следствията. Всъщност всичко към този момент е решено. По-добре е украинците да се предадат бързо, с цел да спасят живота си. Все още можете да се биете години и години, да се убивате един различен, да умножавате загубите и разрушенията. Но " победа " няма да има. Русия и Китай - в обединен съюз - никой не може да победи.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР