На първо място сме по глупост, като не се ваксинираме.

...
На първо място сме по глупост, като не се ваксинираме.
Коментари Харесай

Богдан Петрунов: На последно място по ваксинация сме, но на първо по глупост

На първо място сме по нелепост, като не се имунизираме. Това съобщи учен Богдан Петрунов и във връзка със статистиката, която продължава да слага България в дъното по сложени имунизации против ковид. Така ще се окаже и че по-глупавия метод ще достигнем до така наречен групов имунитет - с доста умряли и колосални увреждания, уточни в студиото на Нова телевизия Петрунов. Той изясни, че казусът с постковид синдрома е доста сериозен, защото вирусът оставя тежки последици след себе си. Тези уврежния имат отражение в това число и върху стопанската система, защото води до трайни увреждания, включване в здравната система с хронични болести, а и излизане от трудовия пазар.

Богдан Петрунов не поддържа концепцията да се издава документ на база антителата, защото няма брой, мерна единица, която да се одобряват за задоволителни, с цел да има отбрана на организма по отношение на вируса.

Антителата, които се основават вследствие на контакта с вируса са два типа - едните са очевидци на този контакт, само че те не ни защищават от второ разболяване, и другият вид, които са обезвреждащи, функционални. Тези вторите зависят както от типа ваксина, която се слага, по този начин и от отговора на имунната ни система.

Между 5 и 8% от човешката популация не реагират на ваксина, а и ние, експертите, в никакъв случай не сме обяснявали, че имунизацията защищава на 100%. Ваксината пази от тежко боледуване, съобщи за следващ път учен Богдан Петрунов и акцентира: Железен факт е, че 95% от умрелите в международен мащаб са неимунизирани.

Той нямам доверие третата доза да бъде до живот. Според Богдан Петрунов обстановката ще се развие и ще стане сходна на грипа. Едва ли имунизацията ще стане годишна, само че е допустимо да би трябвало да всеки няколко години още веднъж да се имунизираме.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР