На първо място поставиха остро въпроса за отговорността - кой

...
На първо място поставиха остро въпроса за отговорността - кой
Коментари Харесай

Нинова ще тества Гешев за отговорността на министри за кризата в Перник

”На първо място сложиха остро въпроса за отговорността - кой е виновен за тази рецесия в Перник. Те не одобряват неналичието на информация по следствието, заради което поех ангажимент още през днешния ден да желая среща с основния прокурор Иван Гешев и да схвана до каква степен е стигнало следствието ”.
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с кмета на Перник Станислав Владимиров, кметове на обитаеми места, общински съветници и жители по отношение на рецесията с водата.

Нинова изрази недоволството си, че министър председателят трансферира виновността за водната рецесия на ВиК сдружението и на общината, само че по думите й въпросното сдружение е пускало водата единствено след направени поръчки и позволение от министерството. по тази причина тя е безапелационна, че отговорността е и при министрите.

Нинова акцентира, че хората са сложили още и въпроса с дълготрайна стратегия за замяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции.

" Правителството да извърши обещанието си за тази замяна. По думите на експерти това ще отнеме години. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат потребност хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да подпомогнем национална акция " Дари вода за Перник ". Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани ", добави още Нинова.

Припомняме, че при визитата си в Стара Загора министър председателят съобщи, че в Перник нищо не е пипано от 52-ра година. По думите му нямало по-млада тръба от него.

Той акцентира още, че ще са нужни 20 млн. лева инвестиция в подмяната на водопреносната мрежа.

Преди това пък Мая Манолова насочи 10 въпроса към премиера във връзка предлагането му за основаване на едно ВиК сдружение. Според гражданската платформа " Изправи се. БГ " това ще докара до нов държавен монопол.

Вчера беше обявено, че не е открита ешерихия коли във водата в Перник. До момента Регионалната здравна ревизия е взела 13 проби от разнообразни места в града, които демонстрират чисти стойности.

На 27 декември стана ясно, че удължават с месец бедственото състояние в Перник. Главният прокурор Иван Гешев пък разпореди спецнадзор над следствието на водната рецесия в Перник.

Преди това министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че в града царува цялостен безпорядък и на всички места има течове. По негови думи сега се правели безумни неща, с цел да се позволи казусът.

Бедствено състояние на територията на Перник бе оповестено на 21 декември, откакто воден режим бе разгласен в цяла Пернишка област на 18 ноември.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР