На първо място иналата година завърши стартъпът от естония PolarSol,

...
На първо място иналата година завърши стартъпът от естония PolarSol,
Коментари Харесай

Български енергийни стартъпи могат да участват в състезанието PowerUp!

На първо място иналата година приключи стартъпът от естония PolarSol, следвщан от стартъпът от Гърция PleioneEnergy и компанията от Унгария GreenerGizer.

Още по тематиката
Георги Ганев поема ръководството на компанията от 1 януари 2018 година

Компанията продоставя помощ за издействане на обезщетение до 600 евро при просрочен или анулиран полет

Най-новият план на Адел Закут Clippings притегли инвестиция от 2.8 млн. паунда от европейския фонд C4 Ventures, който е на някогашния вицепрезидент на Apple Паскал Кагни

Български започващи компании с бизнеси в енергийния бранш могат да аплайват в третото издание на състезанието PowerUp!, проведен от InnoEnergy. Целта на надпреварата е да отличи най-перспективните и новаторски планове в бранша на устойчивата сила от Централна и Източна Европа, които могат да окажат световно влияние и да повлияят за опазването на околната среда. Победителите ще получат парични награди и опция да включат в акселераторската стратегия KIC InnoEnergy Highway Аccelerator.

Как да се включиш

В PowerUp! 2017 година могат да се включат започващи компании, които развиват бизнес от не повече от две години, само че към този момент са на стадий, в който могат да показват първообраз на концепцията си. Сред изискванията за присъединяване е и това претендентите да имат към този момент образуван екип и да са окуражени да разраснат и развият плана си на интернационално равнище. Желаещите да се включат в конкуренцията би трябвало да попълнят на британски език. Крайният период за кандидатстване е 11 септември.

Освен млади бизнесмени от България в PowerUp! 2017 година могат да аплайват и екипи още 22 страни от Централна и Източна Европа, измежду които Полша, Словения, Кипър, Румъния, Гърция и други

На локално равнище надпреварата се координира от неправителствената организация Cleantech Bulgaria. В известие до медиите шефът на организацията Марияна Хамънова разяснява, че форматът на надпреварата дава опция за развиване на бизнеса, само че и обезпечава контакт с основни сътрудници и клиенти. " За мощно контролиран бранш, какъвто е този с силите, това е извънредно значима причина за сполучливото валидиране на бизнес модела освен на национално, само че и на интернационално равнище ", прибавя тя.

Програма на надпреварата

Избраните претенденти от всичките 23 страни от района ще преминат през редица образования и уъркшопи преди огромния край на PowerUp! 2017 г в Будапеща през ноември. Екипите ще имат опция да развият своите бизнес умения, да открият интернационалните контакти с други компании в региона на устойчивата сила. От септември до ноември всички определени участници ще бъдат подготвяни от задгранични ментори и бизнес експерти. На огромния край на конкуренцията през ноември жури ще дефинира трите най-хубави започващи компании, които ще получат парични награди в размер надлежно на 20 хиляди евро, 10 хиляди евро и 5 хиляди евро. и достъп до влиятелния KIC InnoEnergy Highway Аccelerator, където да доразвият бизнесите си.

Миналогодишното издание

През първите две издания надпреварата беше проведено под името KICkOff by Inno Energy. През 2016 година в конкуренцията аплайваха общо 99 започващи компании, а 10 от тях стигнаха до огромния край във Варшава, от които два български стартъпа. Това бяха планът Hybrid Gyrocopter powered by Electro Engine - ултралеки джирокоптери с хибриден мотор, както и планът на Проф. доктор т. н. Венко Бешков, който развива произвеждане на сила от хидросулфид, който може да бъде придобит от дълбочините на Черно море. Големият победител в конкуренцията обаче беше започваща компания от Естония PolarSol, която създава система за дейно потреблението на слънчевата топлинна сила като източник за отопление. На второ и трето място бяха надлежно класирани стартъпът от Гърция PleioneEnergy, които показаха система за предпазване на сила, и компанията от Унгария GreenerGizer, която предлага хардуерна система, основана в облака, за следене на изразходваната сила.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР