На първо четене ще се гласуват и промените в Закона

...
На първо четене ще се гласуват и промените в Закона
Коментари Харесай

Продължава обсъждането на Изборния кодекс в парламента

На първо четене ще се гласоподават и измененията в Закона за здравословни и безвредни условия на труд, в Закона за устройството на територията и в Закона за българския жестов език

Промените в Закона за корпоративното подоходно облагане влизат за дефинитивно гласоподаване в пленарната зала. В него се планува свръхпечалбите на енергийните компании да се таксуват с 33%.

Мярката е краткотрайна и се вкарва съгласно европейска инструкция. Насочена е към подкрепяне на най-уязвимите групи, наранени от високите цени на горивата, само че следва да стане ясно по какъв метод събраните средства от облагането ще бъдат ориентирани към целевите групи, осведоми.

На първо четене депутатите ще гласоподават и измененията в Закона за здравословни и безвредни условия на труд, в Закона за устройството на територията и в Закона за българския жестов език.

В четвъртък народните представители ще продължат с окончателното гласоподаване на измененията в Изборния кодекс и с приемането на решение, с което да възложат на Министерския съвет да одобри стратегия за компенсиране на небитовите консуматори на електрическа енергия.

В петък Народното събрание ще организира така наречен блицконтрол, на който министър председателят и вицепремиерите ще би трябвало да дават отговор на депутатски въпроси без предварителна подготовка. След него ще се организира и обичайният парламентарен надзор с министрите от служебния кабинет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР