На първо четене парламентът прие промени в ГПК, които са

...
На първо четене парламентът прие промени в ГПК, които са
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите приеха да има електронни съдебни дела

На първо четене Народното събрание одобри промени в Граждански процесуален кодекс, които са крачка към електронното правораздаване
Съобщения, призовки и уведомления за избрани процесуални дейности напълно по електронен път да могат да получават участниците в правосъдния развой - тези промени в Гражданския-процесуален кодекс одобриха депутатите на първо четене с 80 гласа " за ", 1 " срещу " и 37 въздържали се.
 Адвокати желаят електронен продан на документи като противоепидемична мярка Адвокати желаят електронен продан на документи като противоепидемична мярка
Да се даде публично опция на страните в правосъдния развой и юристите да дават по електронен път заявки, искови мол...
Единен електронен портал, в който юристите да са задължени да се записват и да поддържат профила си, плануват още измененията. Чрез този портал за електронно правораздаване ще могат да се връчват и призовки на кредитни и финансови институции, съобщи 24 часа.
Подсъдимите да могат да възразяват, както и да апелират решенията на съда онлайн, предлага още законопроектът.
В преходни и заключителни разпореждания се променя и Законът за здравето, който урежда настаняването в лечебно заведение и опцията на подсъдимия да взе участие в делото посредством видеоконферентна връзка.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР