На първо четене депутатите приеха прехвърлянето на Български пощи от

...
На първо четене депутатите приеха прехвърлянето на Български пощи от
Коментари Харесай

Прехвърлят Български пощи към вицепремиера Калина Константинова

На първо четене депутатите одобриха прехвърлянето на " Български пощи " от министъра на превоза към вицепремиер, избран от Министерския съвет. В случая това ще бъде Калина Константинова. От опозицията видяха опит на ръководещите да избегнат спор на ползи на министъра на превоза, който ръководи частна логистична компания. Управляващите опазиха предлагането си с претекста, че това е част от административната промяна.

" Ние от " Възраждане " сме срещу. Не излиза наяве кой ще носи отговорност за български пощи. Липсва визия за бъдещето на български пощи. Разбирам вносителите, въпреки всичко техен спонсор е господин Събев ".

" Български пощи " са част от сериозната инфраструктура на страната. Това е част от административната промяна. " Български пощи " би трябвало се ръководи на ново равнище. Обикновено частните оператори употребяват " Български пощи ", съобщи Благовест Белев, народен представител от пг на Политическа партия.

" Цялата концепция на законопроекта е да се избегне спора на ползи на министъра ня превоза. А по какъв начин се заобикаля опцията за търговията с въздействие, тъй като работят дружно в Министерски съвет ", разяснява Христо Гаджев - народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" Няма нищо общо с спор на ползи ", съобщи Николай Ангов - народен представител от пг на Политическа партия.

" За първи път една политика излиза от секторно министерство ", разяснява Росен Желязков - народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" Какво ще кажете, сътрудници, пощите да останат в министерството на превоза и господин Събев да остане министър с ясното схващане, че е в тежък спор на ползи. Слага се смокинов лист и влизаме в хипотезата на търговия с въздействие ", сподели Радомир Чолаков - народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" А това дали някой има характерен интерес, бидейки най-голямата спедиторска компания, какъв беше ползата на ГЕРБ 12 години да унижавате " Български пощи ", без да сте спедитори ", сподели Георги Свиленски, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия.

" Промените и промените на пощите започнаха по времето на тройната коалиция ", съобщи Лъчезар Иванов - народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" Само 633 пощенски станции от над 2000 са в дребните градове ", разяснява Борислав Гуцянов от Българска социалистическа партия.

" Български пощи " в никакъв случай не са били на загуба. Господин Свиленски, стартирам да се нервирам, че светът е почнал от ГЕРБ. Искате ли да ревизираме коя промяна по кое време е почнала. Кога беше направена здравната, пенсионната промяна, данъчната. Нито една от тези промени не е направена от ГЕРБ. Проблемът на ГЕРБ е, че не е могла да оправи дефектите в тези промени ", съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ.

" След като имаме болна компания, каквато е " Български пощи ", те са останали знак на българската държавност в дребните обитаеми места ", съобщи Костадин Костадинов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР