На първия учебен ден за пръв път врати отвaря частното

...
На първия учебен ден за пръв път врати отвaря частното
Коментари Харесай

Първото частно училище към БПЦ отваря врати в Ловеч

На първия образователен ден за пръв път порти отвaря частното начално учебно заведение " Св. Седмочисленици " в Ловеч, което е само по рода си в България. То е под егидата на Българската православна черква, в частност към Ловчанската епархия. Училището се открива с благословението на Ловчанския митрополит Гавриил. То ще се обитава в постройката на остарялата митрополия в центъра на града. Тази образователна година в него са записани седем деца в първи клас и шест в подготвителна група, сподели за Българска телеграфна агенция шефът Иванка Хинкова.

Учебното заведение е вписано в Регистъра на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение на съображение на заповед на министъра на образованието и науката. Юридическият притежател и управителен орган на учебното заведение е Сдружението на учителите християни от Ловеч " Св. Седмочисленици ". Обучението ще е целодневно. Учителите са трима - Еленка Щерева, Бонка Цонева, Надежда Пенева, а отец Михаил Ковачев и отец Любомир Казашки ще преподават християнство-православие веднъж седмично за децата в подготвителна група и два пъти в седмицата на децата в първи клас.

 Oткриват първото частно начално учебно заведение към БПЦ Виж още Oткриват първото частно начално учебно заведение към БПЦ
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР