На първи октомври в Международния ден на възрастните хора лидерът

...
На първи октомври в Международния ден на възрастните хора лидерът
Коментари Харесай

В Международния ден на възрастните Калоян Паргов и Иван Таков посетиха Дом за стари хора

На първи октомври в Международния ден на възрастните хора водачът на Българска социалистическа партия - София и лидер на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов, дружно с претендента за кмет на регион " Възраждане " Иван Таков и подкрепения от Българска социалистическа партия претендент за кмет на София Мая Манолова посетиха Дома за остарели хора в " Зона Б-5 ", бл 4.

Калоян Паргов поздрави и беседва с доста от събралите се по случай празника възрастни хора. " Това са нашите майки, нашите родители. И отговорността да създадем живота им по-лесен, по-удобен, по-забавен даже пада върху нас. С претендента за областен кмет - Иван Таков говорихме за проблемите им. Разбира се, с националния проблем с приходите няма по какъв начин ние, като представители на локалната власт, да се оправим с него. Знаете - за жалост и нямаме болшинство в Народното събрание, с цел да го решим. Но можем да помогнем с благоустрояването - да създадем подобен град, в който да има подобаваща среда за живот на възрастните хора ", ангажира се той.

Досегашният общински консултант Иван Таков, който влиза и в борбата и за областен кмет, също приказва пред възрастните хора: " Днес няма да потегли с обещания, хората имат празник. Дошли сме да ги уважим, само че не сме тук единствено към празниците. От години работим с този дом. Срещали сме се и сме помагали и на настоящия шеф, и на предходния. Както Калоян Паргов сподели - приходите са народен проблем, само че Столична община може да поставя повече грижи за възрастните в редица обществени услуги. Самите домове за възрастни може да наподобяват по-добре и да има повече такива, тъй като има потребност ".

Кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова поддържа думите на издигнатите от Българска социалистическа партия претенденти: ``Днес проверихме с моя екип и се оказа, че има поръчка за 38 милиона лв. единствено за цветя. И в случай че на общината това в действителност й е приоритет, би било редно да си направи личен разсадник. Защото тези цветя се купуват на най-високи цени. Това са 38 милиона лв.. С толкоз пари може да се създадат чудеса. Може да се поддържат да вземем за пример хора, които няма къде да живеят - да им се заплати наемът. Може да се дадат пари за медикаменти на нуждаещите се. Или да се платят сметките за парно на тези, които не могат да си го разрешат. Може да се развият съществени политики в поддръжка на хората ", приключи тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР