На Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ успешно завърши един от

...
На Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ успешно завърши един от
Коментари Харесай

Беларуската АЕЦ извърши мащабни изпитания

На Първи енергоблок на Беларуската АЕЦ сполучливо приключи един от най-важните и огромни стадии от програмата за подготовка на оборудването за въвеждане в употреба - горещата обкатка на реакторната апаратура. Главен архитект и реализатор на плана е инженерното поделение на съветската държавна корпорация „ Росатом” – групата „ АСЕ”.

Най-сложният софтуерен развой на горещата обкатка стартира на 11 декември 2019 година, като през целия интервал са направени 242 разнообразни тествания. Основната цел е преди енергийното стартиране на енергоблока да бъде доказано сходството на системите и оборудването на нуклеарния остров с плановите характерности при номинални параметри, както и по време на затопляне и изстудяване на реакторната апаратура.

По време на горещата обкатка при експлоатационни параметри - налягане в първи силует от 160 кг на квадратен сантиметър и температура +2800 С, е тествана експлоатационната валидност и на четирите основни циркулационни помпи, продухването на основните паропроводи със лична пара, изпитана е експлоатационната валидност на системите за ръководство и отбрана на реакторната апаратура и електрозахранването за лични потребности. Тествани са основните защитни клапани на парогенераторите, компенсаторът на налягането и са извършени доста други интервенции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР