На първата сутрин след настъпването на новата година най-оживени бяха

...
На първата сутрин след настъпването на новата година най-оживени бяха
Коментари Харесай

Надежда и пожелания за благоденствие в първия ден на новата година

На първата заран след настъпването на новата година най-оживени бяха православните храмове. Те отвориха порти за вярващите, които пристигнаха за празничната Света Василиева литургия и тържествения молебен. В цялата страна миряни и духовници насочиха молитва за благословение, здраве и триумф през 2018 година. А по Черноморието хората избраха деня за една специфична среща.

В първия ден на Новолетието в храма „ Свети Александър Невски ” в София празничната работа беше водена от Негово Светейшество Патриарх Неофит. За Новата година той насочи молитва за здраве, сили, жизненост и безстрашие. Под звуците на празничните камбани доста миряни също си пожелаха благополучие и мир.

- Да сме здрави, да сме спокойни и щастливи и да има мир, да има успокоение в тази страна

- Най-вече здраве, благополучие, шанс, триумфи на всички във всичките им инициативи, в работа, в обучение на деца

- Здраве на моето семейство и на всички другари и познати

В Пловдив доста хора възпламениха свещ за благоденствие в храма „ Света Марина ”. С новогодишно въодушевление измежду тях бяха и дребната Дейзи- Наталия и майка ѝ - Георгия. Тази година младата жена чака да чуе и първите събрани в фрази думи на щерка си.
Георгия Петрова: П ожелаваме всичко най-хубаво на нашия хубав ярък народ. Днес е един прелестен безоблачен ден и всички да бъдат такива през нашата нова 2018 година.
Първият ден от календара подари на варненци хубаво време и доста слънце. За това десетки го използваха за разходка край морето и за среща с другари. Както постоянно по това време на годината плажът е притегателно място поради красивите посетители от Северна Европа – лебедите. И за специфични пожелания
Чавдара Николова: Спокойствие и задоволеност. Много е нервно в последно време обществото и времето и се надявам по-леко да одобряваме нещата и да се радваме на нещата, които имаме, до момента в който се борим за нещата, които желаеме.
А жителите на Русе се разсъниха с камбанния звън на най-стария храм в града „ Света Троица ”. В църквата също беше отслужена Василиева литургия. Празникът е един от най-популярните за града, тъй като през днешния ден 2600 русенци имат имен ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР