На първа линия в борбата с пандемията, в резултат от

...
На първа линия в борбата с пандемията, в резултат от
Коментари Харесай

Проф.д-р Габровски настръхващо: Лекарите сме призвани да спасяваме животи, а не да събираме трупове

На първа линия в битката с пандемията, в следствие от COVID-19, са лекарите по света, които непрекъснато водят борба с вируса, с цел да спасят хиляди човешки животи.

Затова журналистът Диана Найденова се среща със зам.-директора на УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ и зам.-председател на Българския лекарски съюз – проф. доктор Николай Габровски в новия епизод на „ Карай напряко “ в ефира на Нова тв.

Според проф.д-р Габровски незабавните и рестриктивни ограничения, подхванати от държавното управление по рекомендация на Националния оперативния щаб, са причина за по-умереното разпространяване на вируса и по-малкия брой на смъртни случаи спрямо други европейски страни, където умират хиляди за ден. Той е безапелационен, че до момента в който не се откри бърз и благонадежден тест не трябва да се прибягва до всеобщо тестване на жителите.

Проф. доктор Габровски дава образец с пациент, който е бил в тежко положение и със признаци за ковид, само че е дал негативна проба по бързата методология.

„ След толкоз доста гибел, породена от ковид, мнозина мои сътрудници, изключително в Италия и Съединени американски щати, няма да имат сили да продължат да практикуват лекарската специалност откакто пандемията отмине “, споделя с мъка проф.д-р Габровски. „ Защото лекарите сме призвани да спасяваме животи, а не да събираме трупове. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР