На първа инстанция 12-те арестувани при операция „Палките” бяха оправдани

...
На първа инстанция 12-те арестувани при операция „Палките” бяха оправдани
Коментари Харесай

Затвор за 8 корумпирани пътни полицаи на втора инстанция


На първа инстанция 12-те задържани при интервенция „ Палките” бяха оправдани поради липса на доказателства

Осем от 12-те подсъдими пътни служители на реда от Пазарджик, арестувани през лятото на 2011 година при интервенция „ Палките”, получиха ефикасни присъди на втора инстанция.

Всички те са наказани за присъединяване в проведена незаконна група, а петима от тях – и за взимане на рушвет.

Въззивната инстанция удостовери оправдателните присъди на Специализирани углавен съд по отношение на останалите четирима чиновници на Министерство на вътрешните работи, упрекнати единствено за приемане на подкупи.

На 28 ноември 2016 година първата правосъдна инстанция оправда всички 12 подсъдими по делото, откакто реши, че няма задоволително доказателства за повдигнатите им обвинявания.

Сега обаче второинстанционният съд наложи наказване от 4 години отнемане от независимост на двама от подсъдимите, на други трима – по 3 години и половина, а на останалите трима – по 3 години отнемане от независимост.

Всички те имат и възбрана да заемат служба в органите на Министерство на вътрешните работи и да упражняват специалността служител на реда за период от 5 години.

Наложени са им и санкции в размер от 3 – 4 хиляди лева

Разследването стартира по сигнали на изнудвани водачи, съгласно които от тях са били желани сред 20 и 50 лева, с цел да не бъдат глобени с по-тежки административни санкции.

Присъдата на Апелативния профилиран углавен съд не е дефинитивна и предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР