На парламентарните избори в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ ще е печелившата

...
На парламентарните избори в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ ще е печелившата
Коментари Харесай

След изборите днес: Българите в Скопие остават извън Конституцията?

На парламентарните избори в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ ще е печелившата партия. Тя получат към 42% от всички гласове, което значи сред 53 и 55 депутати при 120 места в локалния парламент. Това изясни пред Lupa.bg ръководителят на фондация " Македония " Виктор Стоянов. 



Виктор Стоянов

По негова информация втори по гласове ще бъде по този начин нареченият европейски блок на Али Ахмети - Демократичен съюз за интеграция (ДСИ), която е най-голямата албанска партия. Тя ще получи сред 18 и 20 депутати. Вероятно трета по брой гласове ще бъде партията на Максим Димитриевски - За Наша Македония (ЗНАМ). Тя ще получи сред 10 и 12 депутати. След тях незабавно се подрежда другият албански блок – коалиция „ Вреди ” на Арбен Таравари. Той ще получи  между 10 и 11 депутати.

" Общо албанците ще имат към 30 народни представители. След тях като втора македонска мощ ще бъде Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ). Те имаха до момента 42 депутати, а в новия парламент ще имат 24. На ръба да влезе ще е партия „ Левица ” на Димитър Апасиев, който ще има 2 или 3 депутати. Това е доказателство, че македонците не се припознават с югославизма и комунизма. Те желаят да изолират и албанското малцинство, което е невероятно, тъй като албанците са към този момент от 25 до 30% от популацията, а македонците са към 55% ", изясни Стоянов.

" Тъй като ще дойдат на власт популистите от ДПМНЕ, те няма да включат българите в Конституцията и ще продължат с македонския шовинизъм, който пропагандира антибългаризъм и антиалбанизъм. Ако забележим в ръководството партията на Максим Димитриевски, можем да бъдем сигурни, че българите няма да бъдат включени в Конституцията. Ако ДПМНЕ направи коалиция единствено с албанския блок, тогава можем да чакаме противоположното, както и проевропейско развиване на Северна Македония ", счита Виктор Стоянов.

Към 11 часа изборната интензивност на вота за президент е 18%. Това значи, че до 20 часа изборната интензивност ще трансферира 40% и изборите ще бъдат законни по тамошния закон.



Гордана Силяновска

" Можем да кажем, че новият президент ще бъде Гордана Силяновска, която е претендент на ВМРО-ДПМНЕ. Нейната реторика също е антибългарска, както на Стево Пендаровски ", уточни специалистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР