На парламентарните избори на 14 ноември катастрофата на Демократична България“

...
На парламентарните избори на 14 ноември катастрофата на Демократична България“
Коментари Харесай

С 3334 гласа Демократична България ще управлява областта. Това шега ли е?

На парламентарните избори на 14 ноември злополуката на " Демократична България “ беше толкоз ужасяваща, че лидерът Христо Иванов подаде оставка. По-късно отхвърли и да бъде номиниран за правосъден министър.

В Пловдив Демократична България събра едвам 8637 гласа и вкара един народен представител – самия Иванов. В региона резултатът е още по-трагичен – 3334 гласа и без народен представител.

С тази поддръжка Демократична България няма никакво съображение да претендира за власт нито в Пловдив, нито в региона. Но ръководещата коалиция, формирана от спечелилия и тримата най-бити на изборите – Демократична България, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, дава опция за власт и на тези, които нямат право да приближават до нея.

Така новият регионален шеф на Пловдив е  от Демократична България. Формацията има право на петима губернатори, съгласно съдружното съглашение. Демократична България взима и Търново, където Христо Иванов беше обичай от Делян Пеевски, а беше отишъл да го громи.

Добре, спечелилият е милосърден и ти дава някаква власт, само че за какво в Пловдив, където си ял пердах като бездомно куче.

Адвокат , общински консултант от Демократична България, получава подарък за Йордановден.

На отчетно-изборно заседание на ДСБ Пловдив  през юни 208 година Иванов е определен за началник на локалната организация втори мандат и номиниран за кандидат-кмет на локалните избори през 2019 година. Дават му и мандат за води договаряния за необятна дясноцентристка коалиция, с която да се яви на изборите. Това докара до напрежение в десните градски редици и кандидатурата му за кмет тихомълком беше оттеглена.

После обаче цъфна като лидер на листата на Демократична България за общински съветници, в която бяха общественици като адв. Стефан Левашки, издателят Манол Пейков, доцент Ивайло Старибратов, доктор Борислав Матеев, арх. Иван Делчев. Десните хора в града се притесняваха, че с подобен лидер листата става много токсична и компрометира напъните на десния гласоподавател да припознае в тези хора своите представители в Общинския съвет.

Без никаква поддръжка и доверие в региона, " Демократична България “ поема ръководството й. Това е една от шегите на ръководещата коалиция, съгласно която и да си обичай от гласоподавателя, можеш да бъдеш даже вицепремиер.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР