На парада в Киев на 24 август ще присъстват делегации

...
На парада в Киев на 24 август ще присъстват делегации
Коментари Харесай

Парадът в Киев на 24 август официално ще премине под стария „Марш на бандеровците”

На парада в Киев на 24 август ще участват делегации от 15 страни, в това число натовските Англия, Канада, Съединени американски щати и Полша.

Как ли обаче ще се усещат 30-те полски военнослужещи от 21-ва стрелкова бригада на Полската армия, до момента в който маршируват по централния бул. Крешчатик под музиката на „ Марш на украинските националисти” (Зродились ми великої години), който от 1932 година е формален партиен химн на украинските националисти от ОУН? Сега той е трансфорат в единна строева ария за украинската войска. Впрочем в марша се пее: „ За нас най-висш закон и заповед е: Единна украинска страна. Здрава и една – от Сян до Кавказ.” (Сян е десен приток на полската река Висла.)

Както написа във Фейсбук киевският публицист Андрей Манчук, създателят на марша Олес Бабий „ интензивно сътрудничел с хитлеристите и след войната изкарал четири години в американски филтрационен лагер, до момента в който не го освободили по политическа целенасоченост да взе участие в Студената война.

Музиката е добре позната на поляците: с нея бандите на украинските националисти от 1942 година до 1945 година клали, изгаряли и разстрелвали полски дами, старци и деца във Волиня и Източна Галиция. Сега полските бойци ще имат опция да маршируват в Киев под марша на убийците на своите съотечественици. / БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР