На пълнежа от ябълки и бекон: В голям незалепващ тиган, гответе

...
На пълнежа от ябълки и бекон:
В голям незалепващ тиган, гответе
Коментари Харесай

Пълнено руло-фантазия, след него няма да искате да вкусите нищичко друго

На пълнежа от ябълки и бекон:
В огромен незалепващ тиган, гответе бекона на междинна температура, разбърквайте, до момента в който стане златист, лишава към 5-6 минути. Извадете го върху кухненска хартия, с цел да попие непотребната лой и поизстине.

Оставете единствено 2 ч. л. лой от бекона в тигана; Запържете лука и чесъна на междинна температура, като се разбърква понякога, до момента в който омекнат, към 2 минути. Добавете ябълката, градинския чай, мащерката, сол и черен пипер; Гответе и бъркайте, до момента в който ябълката леко омекне, към 4 минути. Добавете и кубчетата самун. Изсипете бульона отгоре; Гответе и бъркайте, до момента в който се всмуква, към 30 секунди. Изсипете плънката в купа; Разбъркайте я с бекона. Оставете да се охлади до стайна температура. (Можете да я приготвите до 24 часа авансово: съхранявайте покрита и охладена

На свинското руло:
Междувременно, поставете филето, с мазната страна нагоре, на дъска с късия му край към вас. Поставете ножа хоризонтално на 2 см от дъното на месото; Режете към центъра на свинското месо. Повдигнете горната половина на свинското месо; Продължете да вършиме плитки хоризонтални сечения по-дълбоко в месото, „ развивайте " свинското месо, до момента в който стигнете центъра и дръжте ножа паралелно на дъската за рязане, с цел да поддържате една и съща дебелина, до момента в който свинското се „ развие " изцяло и образува плосък правоъгълник. Поръсете и двете страни със сол и черен пипер.

Разпределете плънката в средата на свинското месо. Навийте свинското компактно, тъй че мазната страна да е нагоре, а краят подпъхнат изпод. Вържете плътно със здрав конец на шпации от 5 см.

Загрейте скарата на междинна температура към 200 C. Поставете свинското руло на намазнената скара; Поставете под рулото еднократна алуминиева тавичка, с цел да се събира мазнината и да не се пали скарата; Затворете капака. Печете, до момента в който термометъра за месо регистрира 70 C, или към 1,5 - 2 часа.

В дребна тенджера, смесете ябълковото желе с горчицата; Готвим при умерена температура, разбъркваме, до момента в който леко се сгъсти, към 5 минути.

Намажете със сместа запеченото руло. Увеличете температурата на скарата до висока; Затворете капака. Печете до момента в който глазурата леко се запече, за към 3 минути. Извадете и покрийте рулото; Нека си почине 10 минути преди нарязването.
Рулото бихте могли да опечете и на фурна, в случай че нямате подобаваща скара. Първо печете изпод към 1,5 - 2 часа на 190 - 200 C, откакто глазирате рулото – още няколко минути на оптималната температура от горната страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР