На отворен уъркшоп за творческо себеизразяване в социалните мрежи по

...
На отворен уъркшоп за творческо себеизразяване в социалните мрежи по
Коментари Харесай

7 съвета за творчески автопортрет със смартфон от модния фотограф Virginia Y

На отворен уъркшоп за креативно себеизразяване в обществените мрежи във връзка старта на продажбите на новия съвременен смарт телефон Huawei nova 5T, стилният фотограф, работещ на българска и интернационална сцена, и създател на подкаста „ The Fashion Photography Podcast„ Virginia Y разкри няколко на практика препоръки за снимане на стилни автопортрети с мобилен телефон. Уъркшопът се организира в разчупеното споделено пространство WORKY | Workspace & Coffee.



Същността на автопортрета е че вие снимате себе си и показвате пред света по какъв начин вие самите изглеждате във вашите лични, а не на различен фотограф, очи.

Затова положителният автопортрет е първата стъпка към това да покажете своето лично аз в онлайн средата по първокласен, моден и даже ексцентричен метод.

Най-често вършим това със селфи камерата, въпреки това да не е безусловно наложително.

Със своите 5 камери с изкуствен интелект, измежду които е 32-мегапикселовата му предна камера, Huawei nova 5T разполага с всичко належащо да поддържа вашата лична креативност. Ето и няколко хрумвания и препоръки от Virginia Y:

1 . Отдалечете се от камерата.

За да си извършите гръмък автопортрет, не е нужно да сте покрай камерата. Макар че показвате заобикалящата ви среда, това няма да попречи вие да сте „ в центъра “ на фотографията.

Можете да поставите смарт телефона на статив, а в случай че нямате на разположение подобен, можете да го подпрете на уместно място или даже да го залепите със крепко тиксо, за какво не и на тавана.

Huawei nova 5T може да направи селфи по ваша гласова команда или няколко секунди, откакто му помахате с ръка, което ви дава нужното време и успокоение да се подготвите за фрагмента.

С уместно разстояние, можете да си извършите портрет „ в среда “, а средата постоянно споделя история. И по този начин стигаме до съвет N2.



2. Подредете средата.

Ако средата не отразява стила и настроението, което желаете да предадете, променете я. Можете да преподредите, да аранжирате подобаващи предмети към вас, както и да изберете тъкмо кой откъслек от нея да влезе в кадър.

Какво сте избрали да се вижда към вас е основна част от процеса на себеизразяване. Същевременно, можете да се заиграете сполучливо и с това коя част да покажете от самите вас.

3. Покажете изразителна част от себе си.

Креативният автопортрет не би трябвало да наподобява на фотография за паспорт.

Дори не е нужно да показвате цялото си лице, може да изберете част от него или друга част от тялото ви, която споделя историята на момента.

Можете да отидете още по-далеч в разбирането си за автопортрет и даже въобще да не снимате визията си. Аз имам серия фотоси на наличието на чантата си, тъй като считам, че има моменти, когато това, което нося в нея, споделя доста за мен и също „ рисува “ портет на личността ми.

4. Намерете най-хубавия си ъгъл.

Тук приказваме напълно безусловно. Всяка фотография е двумерна проекция на тримерен обект, с произлизащите от това позитиви и негативи.

Експериментирайте и разберете снимани от какъв ъгъл изглеждате най-добре на фотография. При някои хора се получават доста положителни селфита, снимани от невисок ъгъл, при някои – от висок, а при някои би трябвало да се откри по-нестандартен ъгъл.

Освен че по този начин можете да смекчите или наблегнете особености на тялото и лицето си, можете и да разкриете себе си под ексцентричен, и в метафоричен смисъл, ъгъл. Все отново, не правете всички свои автопортрети в един и същи ракурс, тъй като става скучно и явно, че криете нещо.

5. Търсете оптически линии

Линиите в една фотография постоянно стоят добре. Може да търсите геометрия в заобикалящата ви среда или в извивките на тялото си. Подходяща поза с ръцете да вземем за пример ви избавя от това тялото ви да наподобява като правоъгълник без талия.

6. Изберете подобаваща светлина

Добрата фотография стартира с подобаващата светлина. Няма универсална рецепта за нея, тъй като зависи от чертите на всяко лице.



Важното обаче е тя да ви оказва помощ да се изразите по метода, по който желаете. Например, в множеството случаи на дами отива помека светлина (която ще намерите елементарно на сянка), тъй като прави самите черти помеки и нежни, което въпреки и не постоянно, постоянно се търси при женските портрети.

Съответно, чудесни мъжки портрети и автопортрети се получават при остра светлина, каквато да вземем за пример е слънчевата, тъй като тя „ изсича “ лицето и му придава повече темперамент. При всеки случай – най-добре избягвайте обедното слънце, тъй като ще очертае дълбоки сенки под очите ви.

7. Бъдете търпеливи, забавлявайте се и се харесвайте

Добрата фотография изисква доста самообладание. Ако нямате самообладание да изберете вярната поза или да снимате до момента в който се харесате, просто включете видео функционалността на смарт телефона, след което си изберете подобаващ стоп-кадър. Важно е да се харесвате, да облечете нещо обичано, и да се забавлявате – вашето въодушевление постоянно проличава доста в автопортретите..

Моделът Huawei nova 5Т, въодушевил уъркшопа по изобретателно себеизразяване, е основан на мощната хардуерна платформа от най-голям клас Kirin 980 и разполага с четворна съществена камера с изкуствен интелект и умна 32MP селфи камера. На българския пазар той се предлага в три изразяващи разнообразни стилове цвята – пурпурно „ Midsummer Purple”, класическо черно и неустоимо „ Crush Blue “ синьо, с цена под 800 лв. при свободна продажба и с атрактивни абонаментни проекти от A1, Теленор и Виваком.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР