На откриващото събитие на Европейската столица на културата в събота

...
На откриващото събитие на Европейската столица на културата в събота
Коментари Харесай

Минаваме през 23 КПП-та за откриването на Пловдив 2019

На откриващото събитие на Европейската столица на културата в събота ще бъдат обособени от полицията 23 контролно-пропускателни пункта. На тези места ще се ревизират жителите, влизащи в зоната на мероприятието, която ще бъде маркирана с ограждения. Полицията чака над 30 хиляди души на откриващото мероприятие. Това заяви шефът на полицията в Пловдив Атанас Илков пред БНР.

„ Мерките ще са като при защита на градското дерби, само че с една или две хрумвания по-високи. Няма да се позволяват хора в очевидно нетрезво положение, както и въоръжени лица. Ще се стопират и хора, които носят пиротехнически средства. Забранява се и потреблението на дронове преди, по време и след мероприятието – заяви старшият комисар, като добави, че няма да има ограничавания за чадъри и пластмасови бутилки с минерална вода. Пет медицински екипа и противопожарни коли ще бъдат ситуирани наоколо до мястото на събитието за по-голяма сигурност на феновете, изясни Илков.

Доброволци с отличителни знаци ще дават инструкции и информация на жителите за обособените зони за гости. В защитата ще се включи и частна столична охранителна компания. Общината е обособила 3 огромни зони за паркиране – в Панаира, край Колодрума и към стадион „ Пловдив “.

Полицията чака над 30 хиляди души на откриващото мероприятие – съобщи Илков. Той увери, че са взети всички антитерористични ограничения при провеждането на събитието. Комисарят още един път прикани жителите за самообладание поради дискомфорта, който предизвиква затварянето на придвижването на транспортни средства по главния бул. на Пловдив.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР