На откриването на най-голямото събитие за дигитална икономика и иновации

...
На откриването на най-голямото събитие за дигитална икономика и иновации
Коментари Харесай

Румен Радев вижда в Webit уникален шанс за бъдещето

На откриването на най-голямото събитие за цифрова стопанска система и нововъведения в Европа Webit Festival в Зала 1 на НДК прозвуча българският химн, изпълнен от Гвардейския духов оркестър. Сцената бе огряна от огнено шоу, светлини и музикални осъществявания.

Президентът Румен Радев приветства участниците като акцентира значимостта да се мисли повече за етиката на нововъведенията. "Webit потвърди нещо доста значимо – че в региона на нововъведенията към този момент няма дребни и огромни страни, а има страни с упоритости за триумф и дела за проспериращо бъдеще. Че има триумф там, където нововъведенията намират поддръжка в обществото, локалната и изпълнителната власт, " съобщи Румен Радев пред многолюдната аудитория в НДК: "Всички ние в тази зала през днешния ден имаме неповторимия късмет дружно да погледнем в бъдещето ".

Президентът дефинира Webit като значимо събитие, което отваря вратите към бъдещето със своята проницателност и в същото време оставя бездънен прочувствен отпечатък. "За нас, българите, Webit е горделивост освен, тъй като е български патент, той наложи София като цифрова столица и утвърждава България като водач в нововъведенията, " акцентира Радев. Той подчертава над сложността на процесите и резултатите от дигитализацията, произлизаща от възходящата роля на скоростта като приоритет в създаването на новите артикули. "И макар този голям напън за скорост, разработчиците не би трябвало да не помнят нещо доста значимо – че логаритмите и софтуерът, които се създават през днешния ден, ще въздействат върху полезностите и образуването на моделите на държание на следващия ден ", разяснява президентът.

Румен Радев прикани гостите на форума да се възползват от визитата си в България и опцията за взаимоотношение с българските компании, които са образец за разпоредителност и еластичност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР