На откриването на 11-ото издание на “Алея на книгата София

...
На откриването на 11-ото издание на “Алея на книгата София
Коментари Харесай

София - кандидат за световна столица на книгата


На откриването на 11-ото издание на “Алея на книгата ” София Десислава Алексиева, ръководител на управителния съвет на АБК (Асоциация “Българска книга ”) разгласи, че София е претендент за международна столица на книгата на ЮНЕСКО.

Кандидатстването на плод на взаимните старания на Асоциация “Българска книга ”, Столичния общински съвет и Министерството на културата. Новината е повече от чудесна и още една крачка напред в стъпването на България на международната литературна сцена, след интернационалната премия “Букър ” на Георги Господинов. Това е късмет българските създатели да бъдат видяни, а София да стане хазаин на голям брой литературни събития и създатели от целия свят. Тъкмо този продан на литература и опит е от голямо значение както за българските създатели, по този начин и за българските читатели, които не всеки ден се срещат с задгранични създатели.



В рамките на “Алея на книгата ” се организира и националната акция #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация „ Българска книга ” (АБК) и сътрудници, обединени за приемането на незабавни ограничения за повишение на грамотността. Стартът беше даден през вчерашния ден от  Десислава Алексиева и министър-председателя акад. Николай Денков. Идеята е книгите да отидат при хората, за повишение мотивацията за четене и интереса към книгите.



„ Благодаря ви, че през днешния ден сте тук в поддръжка на #КаузаГРАМОТНОСТ и книгите. Днес сме дружно, тъй като сме създали пътека на знанието, а #КаузаГРАМОТНОСТ е нещо, в което всички имаме вяра и считаме, че ще промени България и обществото ни. Защото хората, които четат, имат сериозно мнение, положителни жители са, трансформират средата и имат емпатия “, уточни Десислава Алексиева на откриването.


 7 наложителни книги, които да си вземете от " Алея на книгата "
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР