На отделни заседания финансовата комисия в парламента и комисията по

...
На отделни заседания финансовата комисия в парламента и комисията по
Коментари Харесай

Парламентарни комисии обсъждат договора за F-16

На обособени съвещания финансовата комисия в Народното събрание и комисията по защитата ще обсъдят промени в контракта за самолетите F-16, оповестиха от БНР.

Промените засягат точките за боеприпасите, доставката на ракети, материали и услуги, радиосистемата и обвързваните с нея поддръжка и съоръжение.

Това ще даде опция за усъвършенстване на осъществяването на подписания контракт за доставка на самолети F-16 Блок 70 от страна на Съединените щати, без нарастване на финансовите отговорности за българската страна, показват от Министерския съвет.

От 2019 година е договорът за новите изтребители. България заплати вкупом към 2,2 милиарда лева за 8 машини. Първите машини се чакаха през 2023 година

Заради войната в Украйна забавянето тормози политическото управление, което посочи и потребността от време преди новата платформа да замести употребените в този момент МиГ-29.

В началото на месеца представители на американската компания производител увериха президента Румен Радев, че се работи интензивно за възобновяване на линията на произвеждане, наранена от Covid.Засега първите нови самолети се чакат през 2025 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР