На отделни заседания финансовата комисия в парламента и комисията по

...
На отделни заседания финансовата комисия в парламента и комисията по
Коментари Харесай

Парламентарни комисии ще обсъдят промени в договора за самолетите Ф-16

На обособени съвещания финансовата комисия в Народното събрание и комисията по защитата ще обсъдят промени в контракта за самолетите Ф-16, съобщи БНР. Промените засягат точките за боеприпасите, доставката на ракети, материали и услуги, радиосистемата и обвързваните с нея поддръжка и съоръжение.

Това ще даде опция за усъвършенстване на осъществяването на подписания контракт за доставка на самолети Ф-16 Блок 70 от страна на Съединените щати, без нарастване на финансовите отговорности за българската страна, показват от Министерския съвет.

Известно е, че от 2019 година е договорът за новите изтребители. България заплати вкупом към 2,2 милиарда лева за 8 машини. Първите машини се чакаха през 2023 г. Заради войната в Украйна забавянето тормози политическото управление, което посочи и потребността от време преди новата платформа да замести употребените в този момент МиГ-29.

В началото на месеца представители на американската компания производител увериха президента Румен Радев, че се работи интензивно за възобновяване на линията на произвеждане, наранена от Covid.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР