На отделни свои заседания Окръжният съд в Монтана одобри исканията

...
На отделни свои заседания Окръжният съд в Монтана одобри исканията
Коментари Харесай

Окръжният съд в Монтана одобри екстрадицията в Италия на 4-мата задържани за трафик на хора /снимки/

На обособени свои съвещания Окръжният съд в Монтана утвърди настояванията на правосъдните управляващи в Италия за екстрадиция на четирима души от Лом, упрекнати от прокуратурата в град Лече в трафик на хора, незаконно отнемане от независимост и склоняване към проституция.
Всеки от четиримата арестувани – Кирил Кирчев (50г.), Янек Янчев (33г.), Иван Георгиев (33г.) и Милена Спасова (31г.), съобщи пред съда, че е почтен и желае по-бързо да отиде в Италия, с цел да спомага на следствието там и да потвърди, че няма нищо общо със случая и да почисти името си.
Адвокатите на арестуваните споделиха, че всеки от тях има своя специалност, която упражнява легално и няма предходни престъпни прояви. Кирчев, Янчев и Георгиев са водачи, а Спасова е здравно лице и работи в квартален здравен пункт. Допреди четири месеца Янчев и Спасова, които са съпрузи, са живели в Италия, където имали собствен магазин, само че са го закрили и са се прибрали в Лом.
Прокуратурата в Италия твърди, че четиримата българи са част от проведена незаконна група от 22 души – един италианец и 21 българи. Въпросната група се е занимавала с трафик на дами от България в Италия, които били принуждавани да проституират. Дейността на тази група е следена от полицията и прокуратурата в Италия от 2021 година насам. В следствието са взели участие и български служители на реда. Ако обвиняванията се потвърдят, то обвинените могат да получат присъди от 10 до 30 години затвор. Италия е подсигурила на България авансово, че при положение на неоправдателни присъди, които плануват отнемане от независимост, то българите ще бъдат върнати у нас за изтърпяване на наказванията.
Четиримата българи от Лом бяха арестувани в домовете си в крайдунавския град на 11 март по издадени европейски заповеди за арест от правосъдните управляващи в Италия.



На15 март Окръжният съд в Монтана издаде непрекъсната мярка за задържане на четиримата. В околните дни те ще бъдат предадени на управляващите в Италия, където ще продължи следствието на тяхната активност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР