На остров Сардиния живеят над шест пъти повече столетници, отколкото

...
На остров Сардиния живеят над шест пъти повече столетници, отколкото
Коментари Харесай

Най-силният фактор, прогнозиращ дълголетие

На остров Сардиния живеят над шест пъти повече столетници, в сравнение с в континентална Италия и 10 пъти повече, в сравнение с в Северна Америка. Според психоложката Сюзън Пинкър, повода не е слънчевото време или нискомаслената здравословна диета – а се крие във взаимоотношенията сред хората. Научете повече за факторите, които са най-определящи за дълголетието съгласно Пинкър:

И по този начин, какво ни е нужно, с цел да живеем по 100 и повече години? Както следва да видите, отговорът е друг от това, което чакаме. Джулиан Холт-Лунстад  е изследователка от универсистета Брайъм Йънг, която търси отговор на същия въпрос в поредност от проучвания, които включват десетки хиляди хора на междинна възраст. Тя обръща внимание на всеки аспект от метода им на живот: храненето, физическата интензивност, фамилното състояние, какъв брой постоянно вървят на доктор, дали пушат или пият и други Тя и сътрудниците ѝ записват всички тези данни, след което търпеливо изчакват седем години, с цел да схванат кои от тези хиляди хора ще са живи. Гледайки резултатите при хората, оживели през тези години, учените откриват кое понижава най-вече риска от преждевременна гибел. Отговорът на този въпрост бил главната цел на проучването.

 Нека обърнем внимание на систематизираните данни от изследването на Лунстад, с цел да забележим кои фактори предвиждат по-дълъг живот, като стартираме от минимум значимите към най-силните.

Независимо дали сте дебели или слаби, няма потребност да се тревожите, защото този фактор е едвам осми по значителност. Непосредствено след него са физическите тренировки, които са единствено от умерено значение. Има ли някой предства, че грипната ваксина пази повече, в сравнение с упражненията? По-важно се оказва прекъсването на алкохола незабавно след него, само че в доста по-голяма степен – прекъсването на цигарите. И по този начин, стигаме до двата фактора с най-решаващо значение за това дали ще доживеем до старини.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР