На остров Мадейра ликът на Кристиано Роналдо е навсякъде: на

...
На остров Мадейра ликът на Кристиано Роналдо е навсякъде: на
Коментари Харесай

Вижте хотела на Роналдо

На остров Мадейра ликът на Кристиано Роналдо е на всички места: на плакати, на тийшъртки, на рекламите на локалния мобилен оператор, на витрината на студио за татуировки, на музей за славната му кариера...

Отскоро монумент на международната футболна звезда се появи пред личния му хотел Pestana CR7. Не е неприятно за едно момче, израснало в многодетно оскъдно семейство в малко село по чукарите на хълмистия остров Мадейра.

В марката Pestana CR7 Lifestyle Hotels са вложени 75 милиона евро - поравно от страна на интернационалната хотелска верига Pestana и на Кристиано Роналдо с неговата запазена марка CR7.

Не е елементарно да влезеш в хотела, в случай че не си посетител. Затова потърсих подпомагане от мениджмънта на хотела, в който отсядаме към този момент за трети път - Pestana Grand. Отзоваха се незабавно. Обикаляла съм много по света, та самоуверено ще ви кажа: не съм срещала толкоз благи, сговорчиви и постоянно подготвени да оказа помощ хора като португалците.

В хотел Pestana CR 7 ме посреща висок, хубав и достоен мъж - Fernando Carrico. Засмивам се, само че не му издавам за какво... а, то е, тъй като не мога да спра да си напявам “Фернандо” от очарователния дует на Шер и Анди Гарсия на финала на Mamma Mia:Here we come again.

Питам сеньор Фернандо коя е обичаната стая на сеньор Роналдо, когато остава да пренощува в хотела. “О, той е доста непретенциозен човек, отсяда в тази стая, която е свободна сега...” И въпреки всичко, една от стаите е най-подходяща да бъде наречена “любимата на Роналдо”.

Показват ми я. Над леглото е спретнат фриз от графики, разказващи за ранните години от живота на футболната легенда. Симпатично е. Прозорец дели стаята от банята, нещо, което по принцип одобрявам, тъй като ненавиждам бани без прозорци...отснемам се пред огледалото като същинска Инстаграм-инфлуенсърка-:)))

Хотел Pestana CR7 има единствено 48 стаи. Половината гледат към пристанището, а останалите - към красивия парк “Санта Екатерина”, в който се намира резиденцията на губернатора на архипелага Мадейра, включващ четири острова, принадлежащи на Португалия от 1420 година насам.

Култовото място на хотела е басейнът. Намира се на втория етаж и гледката му към столицата Фуншал е изумителна! Басейнът е облицован не със сини плочки, както е на всички места, а с розови. Не, не е кифленско, водата просто наподобява като пенливо розе.

По локалните вестници разбирам, че терасата с бара е най-модното venue за коктейли и всемирски празненства. И аз да съм, и аз бих се подредила на опашката да си провеждам празненство тук.

Вечер в Мадейра е топло, през лятото можеш да се печеш на слънце до 8:30 вечерта, само че привечер от върховете надолу плъзва мъгла, което прави небето над Фуншал трагично като в платно на английския класик Уилиям Търнър.

После хладният планински и топлият морски бриз се прегръщат и отлитат нанякъде, а небосклонът се изпълва с пламтящи звезди. Не ме корете, поради полу-поетичното изложение...не инцидентно Мадейра, наричана “островът на безконечната пролет” е била кралски курорт през далечните години, когато императрица Сиси е отсядала тук за месеци наред, а през днешния ден нейната склуптура пред хотел Pestana, планиран от великия Оскар Нимайер, е обичано място за фотоси на влюбени двойки.

... Как се преплитат две истории за беднотия и благосъстояние, за непримиримост и триумф.

Създателят на хотелската верига Pestana Мануел Пещана е роден през 1919 г.в последна беднотия в селището Рибейра Брава. Емигрира от Мадейра в Йоханесбург, Южна Африка, където работи като аргатин във плантация, след това става търговец, а през 1964 година построява първата бизнес постройка в Мапуто, Мозамбик. Заедно със сина си Дионисио (роден 1952 г.) той построява хотелска империя, която през днешния ден има 93 хотела в 15 страни с 11 000 стаи и 7000 чиновници.

Криштиано Роналдо дос Сантуш Авейро е роден през 1985 година в покрайнините на столицата Фуншал. През 2014 година гледах по локалната телевизия изявление с майка му Мария, която тогава издаде биографичната си книга. Тя искрено описа една тъжна и оптимистична история: когато схванала, че е бременна за четвърти път, доста се уплашила - фамилията ( тя - стопанка, брачният партньор й градинар) едвам свързвало двата края.

Решила да помята. Препатили дами й дали съвет да пие черна бира и да се катери по стръмните скатове, колкото издържи...в един миг Мария припаднала, само че не изгубила плода си, популярност на Бога! На 15 февруари се родил Кристиано, наименуван Роналдо в чест на президента Роналд Рейгън. На 15 години бъдещата звезда е опериран от сърце, а на 18 години подписва първия си огромен професионален контракт не с какъв да е тим, а с гранда Manchester United.

Днес Роналдо има голям брой титли, събрани в музея CR7, разгласен е за най-хубавият португалски футболист на всички времена. През 2018 година Forbes класира 33-годишният футболист на 3-то място измежду най-високо платените спортисти в света с доходи от 42,5 милиона $.

... Неотдавна тези две истории от Мадейра се събраха в една и сътвориха марката Pestana CR7 Lifestyle Hotels, който към този момент има 4 хотела: във Фуншал,в Лисабон, в Мадрид и в Ню Йорк.

Снимки на хотела може да видите в Галерията ни.

Автор: Соня Колтуклиева
Снимки: Соня Колтуклиева
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР