На остри и неудобни въпроси трябваше да отговори българският премиер

...
На остри и неудобни въпроси трябваше да отговори българският премиер
Коментари Харесай

Борисов убеждава ЕП, че е зелен човек с примери за щъркелчета и блатни кокичета

На остри и неуместни въпроси трябваше да отговори българският министър председател Бойко Борисов по време на представянето на целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз пред членовете на Европейския парламент.

Основната " офанзива " пристигна от Ска Келер - съпредседател на групата на " Зелените ".

" Много неща се случват сега. В България има хиляди души по улиците, които стачкуват в отбрана на Пирин. Много хора стачкуват против корупцията и едно решение, което ще разреши построяването на ски зона и изсичането на гори. Председателството би трябвало да даде добър образец ", съобщи Келер.

" 11 години минаха от вашето присъединение, прочетохме и 11 отчета от Европейска комисия. България към момента е страната с най-вече корупция в Европейски Съюз , което е тъпо. Много от ограниченията са контрапродуктивни . Има проблем и с въздействието върху медиите от страна на някои тъмни кръгове . Имате опция да поизлъскате своя имидж. Заемете се с битката с корупцията, кажете ни по какъв начин да ви помогнем . Вашето мото е доста забавно - " Съединението прави силата ". То е правилно - би трябвало да бъдем единни и мощни. Надявам се, че вие ще отговорите са наличието на самото ви мото ", добави тя в своето изявление по време на полемиката.

Борисов се почувства изключително обиден и даде специфичен отговор на рецензиите на Келер.

" Специално желая да отговоря на " Зелените ", тъй като аз самият съм зелен човек. Опазването на природата е обезпечено от нашето държавно управление. Спирал съм инфраструктурни планове с години, с цел да могат да се излюпят щъркелчетата, от едно щъркелово гнездо. Карал съм министри персонално да придвижват блатни кокичета, с цел да не остане сплескан филиз. Всичките ни европейски инфраструктурни планове са с тунели за вълци, мечки, костенурки. Това, което са ви споделили (бел. ред. - за парк " Пирин " ) - става въпрос за втори въжен превоз. Сега има единствено един въжен превоз и с часове туристите чакат на опашка. Става въпрос единствено за втори въжен превоз. Сега тези хиляди туристи се качват с коли в планината. Десетки дървета към пътя умират. Гарантирам, че освен няма да се допусне противозаконна сеч. В последните години България е първа в Европа по нови гори. Имате моята гаранция, че с изключение на втори въжен превоз, една керемида повече няма да се постави ", изясни разпалено българският министър председател.

ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК.

Той засегна и други тематики, наранени в полемиката.

" Корупция има на всички места, ние водим голяма борба. Аз съм избиран 10 - 11 пъти с моята партия като победител на избори. София имаше невиждана рецесия с боклука. Заехме се. Сега София е най-добре проведената, след Цюрих, с напълно компостиране, цех за преправка, депа. Ако има такава корупция, каквато казвате, по какъв начин ще има подобен стопански растеж? Как хората все ще ни избират преди всичко? Тези наши другари, които стачкуват, бяха наши съдружни сътрудници, те се разделиха на изборите на 3. Аз не съм им отговорен, че се разделиха на 3 партии и не съм отговорен, че завоювах партиите ", съобщи още Борисов.

Той засегна и въпроса с Истанбулската спогодба. " Българските социалисти на пленум взеха решение да не я одобряват. Аз ще положа всички старания да я приемем ", даде обещание българският министър председател.

По отношение на отправените рецензии от представители на Движение за права и свободи за наличието на националистите във властта, Борисов съобщи, че " с българските патриоти работим по този начин, че сме се разбрали, че етническия модел ще го пазим като зеницата на окото си ".

Останалата част от полемиката мина доста по-спокойно. Изказванията на представителите на другите обединения в Екологичен потенциал бяха в положителен дух, като се изключи някои включвания от страна на български евродепутати. Какви бяха те прочетете в Actualno.com.


Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР