На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП.

...
На основание чл. 32, ал. 8 от Устава на БСП.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова към членовете на БСП: Не допускайте модела на управление да превземе БСП

На съображение член 32, алинея 8 от Устава на Българска социалистическа партия. 72 членове на Народно събрание, сред които Сергей Станишев, Димитър Дъбов, Георги Гергов, Кирил Добрев, Красимир Янков, Калоян Паргов, Весела Лечева, Атанас Мерджанов, Михаил Миков, Георги Пирински, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, свикаха пленум на " Позитано " 20 с първичен дневен ред:
1. Приемане на Годишен финансов доклад на Българска социалистическа партия за 2019 година Структура, щат и бюджет на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
2. Политическа декларация " За единение и идейна същина на Българска социалистическа партия, за нуждата от действителна управническа опция на ГЕРБ!(тезиси)
3. Промени в състава на Централна комисия по желание на ръководител.
4. Обсъждане на метода на формулиране на решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 13.06.2020 година и осъществяването им, както и подготовката на " избор на съмнение " към Правителството.
5. Утвърждаване на лист с ръководители и Общински организации на Българска социалистическа партия с бройка под 150, имащи право на повече от два мандата съгласно Устава на партията.
6. Разни.
За съвещанието се записаха 72 души от 185. Не е събран нужният кворум от 93 души и съвещанието е нелигитимно. Потърсена от публицисти за коментар ще взе участие ли в съвещанието Корнелия Нинова съобщи: " Намирам се в кабинета си на Позитано. Чакам другарите да съберат кворум, с цел да се включа в съвещанието. Такъв не се събра, само че употребявам случая да заявя:
Държавата е в институционална рецесия. Хората са по улиците на страната в предпочитание за смяна. Да се занимаваме с вътрешно-партийни въпроси през днешния ден е безконтролно към народа и страната.
Само преди месец предложих на същите приятели всенародна подписка за избор на съмнение и образуване на митинги. Те отхвърлиха това предложение и направиха друго- да се състои национална кръгла маса с ГЕРБ.
Днес привикват пленум на Националния съвет без да имат нужния кворум. Днес пленум няма. Има колекция по ползи. Тази колекция е нелигитимна и не може да взима решение. Показателно е, че на нея е позволена да излъчва проправителствената организация ПИК.
Обръщам се към членовете на партията: неприемливо е в такава рецесия в страната да се провокира рецесия в партията с замяна на законните групови органи на Българска социалистическа партия.
Целта е ясна.
Не допускайте персоналните, корпоративни, обслужващи модела на ръководство ползи да завладяват партията. Днес сме призвани да спасяваме България от този модел на ръководство. Знам, че сте честни хора, отдадени на идеята.
Бъдете здрави, мощни и мъдри, бъдете измежду хората, бъдете техният глас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР