На опозиционера Иля Яшин беше отказана регистрация за изборите за

...
На опозиционера Иля Яшин беше отказана регистрация за изборите за
Коментари Харесай

Спряха известен опозиционер да се кандидатира за местните избори в Москва

На опозиционера Иля Яшин беше отказана регистрация за изборите за локален парламент в Москва, осведоми РИА Новости. Яшин разгласи, че ще апелира решението на Московската градска изборна комисия, добавя БГНЕС.
В неделя, 14 юли, към 2500 души стачкуваха против поредицата отводи на комисията да записва за изборите претенденти на опозицията. Милицията задържа към 25 души на митинга, който беше призован без позволението на управляващите.
" Отказахме му, да. Комисията преди малко взе решение. Причината за отхвърли са грешки в подписките на жители и нелегално възползване от служебно състояние ", сподели Дмитрий Реут, член на комисията.
Яшин написа във Фейсбук, че ще апелира недопускането му до избори, което назова нелегално. " Ще продължим да протестираме ", споделя той.
Избирателната комисия в Москва твърди, че в подписките, събрани от жители в интерес на Иля Яшин и още редица опозиционери, има пропуски. По закон, в случай че повече от 10% от подписите са недействителни, подписката се афишира за невалидна. Комисията твърди и, че Яшин е употребявал уеб страницата на общинска работа, която управлява, за политическа пропаганда, което е нелегално.
Иля Яшин и най-малко още седем опозиционери, на които също беше отказана регистрация, отвръщат, че документите им са изрядни, а недопускането им до изборите е по политически аргументи.
Яшин е прочут като водач на придвижването " Солидарност ", като той беше част от опозиционната партия " Яблоко ", само че партията го изключи тъкмо поради основаването на " Солидарност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР