На онлайн заседание министрите от кабинета Борисов-3 решиха да обявят

...
На онлайн заседание министрите от кабинета Борисов-3 решиха да обявят
Коментари Харесай

Кабинетът обяви за частна държавна собственост 4 сгради на пристанище Варна-Изток

На онлайн съвещание министрите от кабинета " Борисов-3 " взеха решение да разгласят за частна държавна благосъстоятелност четири здания, ситуирани на територията на пристанищен терминал Варна-Изток.

Правителството даде единодушието си те да бъдат отстранени от активите на Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура " поради неприятното им градивно положение и отпадналата нужда от потреблението им, оповестиха от Министерски съвет.

Министерският съвет одобри също по този начин решение за оповестяване на парцел - обществена държавна благосъстоятелност, намиращ се на територията на Граничен контролно-пропускателен пункт " Калотина " (ГКПП Калотина), за имот-частна държавна благосъстоятелност и даде единодушие за неговото унищожаване. Имотът съставлява постройка със застроена повърхност 306 кв. м, ситуирана на трасе " Вход " на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина.

Премахването й е належащо във връзка със довеждане докрай на реконструкцията на граничния пункт, с което ще бъде нараснала пропускателната му дарба и ще се обезпечат нужните условия за осъществяване на функционалностите и дилемите на митническата администрация, свързани с надзор на артикули и товари. До момента постройката се ръководи от Агенция " Митници ", откакто бе наложително отчуждена за облекчаване на държавни потребности по отношение на реконструкцията на граничния контролно-пропускателен пункт, стимулират се от Министерски съвет.

Правителството взе решение да разгласи три здания - обществена държавна благосъстоятелност, за частна държавна благосъстоятелност и даде единодушие за премахването им по реда на Закона за устройство на територията. Те се намират в гр. Бургас, бул. " Александър Батенберг " № 5 и са с обща застроена повърхност 132 кв. м. Сградите са в ръководство на Агенция " Митници ".

Обектите не се употребяват за потребностите на митническата администрация повече от 20 години. Същите са негодни и рискови за обитаване, застрашени са от самосрутване и са с изцяло компрометирана структура, сочи откритото фактическо положение в градивно отношение от осъществен оглед на място от строителен инженер. Конструктивно е невероятно да се реконструират и възстановят и няма опция за продължение на експлоатационната им валидност. Средствата, нужни за премахването на постройките, са обезпечени от бюджета на организацията за 2020 година

С решение на Министерски съвет лишават аграрни земи от Министерството на защитата и ги включват в Държавния аграрен фонд. Поземлените парцели се намират в област Силистра, община Силистра, землището на гр. Силистра, м. " Осми пост ", оповестиха от Министерски съвет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР