На онлайн заседание днес Столичният общински съвет (СОС) с пълно

...
На онлайн заседание днес Столичният общински съвет (СОС) с пълно
Коментари Харесай

Отпускат до 300 хиляди лева в помощ на украински бежанци в София

На онлайн съвещание през днешния ден Столичният общински съвет (СОС) с цялостно единогласие даде единодушие Столична община да разходва до 300 хил.лв. от бюджета на общината за оказване на помощ на жители, идващи от Украйна , търсещи протекция на територията на България. Вносител на отчета, оповестен на интернет страницата на СОС, е столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В него кметът показва, че средствата ще се изразходват за обезпечаване на транспортни средства, екип и логистика, нужни за извозването на чужденци, търсещи протекция на територията на Република България от граничните пунктове и обитаеми места на Румъния до България – Столична община. Средствата ще се употребяват за обезпечаване на настаняване и прехрана на искащите чужденци в бази – общинска благосъстоятелност, в това число ръководени от общински сдружения.



В претекстовете си Йорданка Фандъкова декларира, че сме очевидци на невиждан боен спор в Украйна . 4Обществото ни е съпричастно с бягащите от войната украински жители. Осезаеми ще бъдат последствията върху икономическия и обществен живот в страната ни, като последица от военните дейности. Украинските жители са най-засегнати, те са уплашени, принудени да бягат, оставяйки дом и близки , с цел да спасят себе си и децата си. По-голямата част от тях нямат къде да отидат и разчитат само на помощта на страната, в която отиват, отбелязва столичният кмет.

Още в първите дни Столична община провежда помощ за бягащите от войната жители от Украйна, като обезпечи превоз и настаняване в общински бази, отбелязва Фандъкова в отчета. Всеки ден броят на хората, търсещи помощ, се усилва и за отбрана на човешките права на тези жители е належащо да вземем неотложни ограничения и да се подготвим за идването на от ден на ден бягащи дами, деца и възрастни хора, като създадем организация и помощ за напредване, настаняване и прехрана, обезпечаване на достъп до медицински грижи, в началото обезпечаване на най-необходимото, показва кметът и добавя, че посочената организация изисква разходване на финансови средства от страна на Столична община, които не са планувани в годишния бюджет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР