На онлайн портала на МВР вече могат да се правят

...
На онлайн портала на МВР вече могат да се правят
Коментари Харесай

МВР пусна онлайн проверки за невръчени глоби

На онлайн портала на Министерство на вътрешните работи към този момент могат да се вършат инспекции за невръчени санкции за нарушавания по пътя, оповестиха от министерството.

Досега такава опция нямаше. Онлайн услугата позволяваше единствено инспекция на отговорности по санкции. За да бъдат забележими те обаче, наказателното разпореждане би трябвало да бъде връчено и влезнало в действие, т.е. неналичието на информация за обвързване не значи, че няма невръчена санкция.

Проверката се прави с номер на шофьорска брошура и ЕГН. От Министерство на вътрешните работи припомнят, че има опция за заплащане на отговорности през портала, както и посредством ПОС-терминали в другите ръководства, банкови преводи и други

Новата опция за инспекции идва след доста рецензии против Министерство на вътрешните работи, което неотдавна вкара система за инспекции за неплатени санкции по граничните пунктове. В резултат служителите на реда започнаха да лишават шофьорски книжки, което на процедура приключва пътуването, в случай че санкцията не се заплати незабавно или зад кормилото не седне различен водач. За неплатени отговорности се ревизират даже и пасажерите в рейсове по границите. Техните книжки не се лишават и единствено биват предупреждавани.

Това, че водач има невръчена санкция не значи, че тя е дължима, припомнят от Министерство на вътрешните работи. За да влезе в действие глобата, тя би трябвало да бъде връчена по съответния ред. Това става в районните ръководства или в звената на пътната полиция, като водачът би трябвало да се яви персонално.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР