На онлайн брифинг областният управител на Пазарджик Стефан Мирев съобщи,

...
На онлайн брифинг областният управител на Пазарджик Стефан Мирев съобщи,
Коментари Харесай

Областният на Пазарджик: Няма подадени оставки в МБАЛ-Велинград, болницата работи в пълен режим

На онлайн брифинг регионалният шеф на Пазарджик Стефан Мирев заяви, че досега няма подадени оставки от лекари и медицински личен състав. Болницата работи в цялостен режим на дейностите си, уточни още той. Стефан Мирев разгласи това след изключителното днешно съвещание на Областния спешен щаб в Пазарджик, свитано поради декларирано желание на личния състав на МБАЛ- Велинград да подадат групова оставка с претекст, че в лечебното заведение липсват условия за работа с пациенти с Коронавирус 19.

Управителят на общинската болница във Велинград доктор Жеко Чешмеджиев добави, че ситуацията измежду медиците остава напрегната, само че никой не е напуснал работното си място. В лечебното заведение е осъществена стерилизация на неврологичното и вътрешното поделение, където са настанени пациенти с ковид.

Общо седем индивида с Коронавирус 19 са приети в болница в МБАЛ- Велинград, като никой от тях все още не е на интензивно лекуване.

В събота следва среща с кмета и ръководителя на общинския съвет във Велинград, след която синдикатите ще решат по какъв начин ще действат, уточни още доктор Чешмеджиев.

Директорът на РЗИ-Пазарджик доктор Фани Петрова осведоми, че във велинградкото село Грашево през днешния ден са сложени под домашна карантина 36 дами. Осигурено е засилено полицейско наличие, а кметът на обитаемото място е забранил извозването на работещи отвън селото.

Общопрактикуващите лекари са инструктирани по какъв начин да действат при пациенти със признаци на ковид. Д-р Петрова предложи планувано за околните дни съревнование по офроуд в региона на Велинград да бъде отсрочено, а при положение, че се организира, прецизно да бъдат спазени всички противоепидемични ограничения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР