На Омикрон не трябва да се гледа като на естествена

...
На Омикрон не трябва да се гледа като на естествена
Коментари Харесай

Проф. Александрова: На Омикрон не трябва да се гледа като на естествена ваксина

На Омикрон не би трябвало да се гледа като на естествена ваксина, тъй като не знаем дали протича леко и нямаме визия по какъв начин стои въпросът с продължителния Ковид-19. Това разяснява вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова по Bulgaria ON AIR.

" Омикрон даде поръчка, че е много друг от останалите разновидности. С повече от 50 разновидности той няма по какъв начин да бъде напълно същият. Той се популяризира толкоз добре, тъй като може да заобикаля имунния отговор, основан към ваксина или предходен вид. На мен ми се желае да имам вяра, че въпреки всичко ние натрупваме един базов имунитет с ваксини. Хората боледуват и се имунизират. Вярвам, че ще имаме задоволително доста отбрана, тъй че даже да се срещаме с този вирус, да прекарваме доста по-леко инфекцията ", сподели вирусологът.

Тя изясни, че навлизаме в една нова вълна, макар че предходната таман беше отшумяла.

" Този вид на вируса се популяризира в действителност сносно. Виждаме в действителност много впечатляващи цифри. Съединени американски щати означиха 1 милион нови случаи при започване на Нова година. Да не забравяме, че въпреки всичко сме януари. Това е един сезон, в който обичайно има и грипни вируси, и респираторно-синцитиален вирус. Данните от Съединени американски щати и от Европейския център споделят, че случаите на грип също се усилват ", изясни вирусологът.

Проф. Александрова посочи, че бустерната доза усилва отбраната.

" Не бива да позволяваме на този вирус да ни диктува живота. Вече знаем задоволително и можем да се държим задоволително рационално, тъй че да предпазим себе си и близките. Не бива да забравяме да живеем, да мечтаем и да обичаме. Пандемията не трябва да натиска бутона пауза на живота ни ", уточни още вирусологът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР