На около 30-40 метра от простреляното тяло на началника на

...
На около 30-40 метра от простреляното тяло на началника на
Коментари Харесай

Обрат: Шефът на КАТ- Казанлък бил подтикнат към самоубийство, около тялото му са открити хиляди левове и незаконен пистолет

На към 30-40 метра от простреляното тяло на началника на КАТ-Казанлък Тодор Николов са открити 4-5 пачки банкноти български левове с друг номинал сред 100 и 20 лв., както и револвер в кожен кобур, най-вероятно противозаконен и кутийки с муниции за него. Това заяви преди малко на брифинг в Казанлъшкото село Бузовград окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов. 

Той удостовери, че към 13 часа при обход на служителите на реда за защита на публичния ред в Казанлък край стената на язовир " Копринка " в гориста околност е намерено тялото на търсения от сряда Тодор Николов. Той бил в персоналния си автомобил, прострелян в дясното слепоочие с един патрон. В ръката си към момента стискал служебния си револвер " Макаров ", заради което главната версия на проверяващите е самоубийство, оповестява 24 часа.

Според шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев гибелта е настъпила към 38 часа преди тялото да бъде намерено, т.е. малко откакто катаджията е бил разгласен за търсене в сряда. Разследващите занапред ще преброят какъв брой лв. са откритите пари, само че най-вероятно те са по-малко от 10 хиляди лв. и ще откриват дали има връзка сред тях и мъртвия.

На този стадий не се изключва и вероятността парите да са по отношение на някаква корупционна процедура в КАТ-Казанлък, въпреки че досега не са подавани сигнали за сходни нарушавания.

Хората в родния на Николов Бузовград са в потрес и не имат вяра, че самичък е протегнал ръка на живота си.

Кметът на селото Михаил Янушев дойде персонално на мястото, откакто научил, че тялото е намерено.

" Това е в действителност огромна покруса. Беше човек харизматичен, който би оказал помощ на всеки един и е помагал. В същото време беше огромен експерт в работата си ", сподели Янушев пред БТВ.

" Снощи като чух по малкия екран плаках. И в този момент съм подготвена да рева за него. За мен Тошко е доста добър. Нищо не е споделил – има ли проблем, няма ли ", описа Иванка Желязкова, съседката на умрелия шеф на КАТ.

Други съседи описаха, че Николов не е имал спор с никого в селото.

Инспектор Красимир Пешев от пътната полиция в Казанлък е измежду последните, разговаряли с полицейския шеф два дни преди трагичната развръзка.

" Сутринта той имаше ПТП на Мъглиж с потърпевши хора и в тая връзка разговаряхме. След това се видяхме към 13:30 ч. Коментирахме единствено служебни тематики. Лично аз не съм забелязал съответна смяна в него ", описа Пешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР