На огрян от луната плаж един баща бди над спящия

...
На огрян от луната плаж един баща бди над спящия
Коментари Харесай

Молитва към морето - думите на един баща към сина му

На озарен от луната плаж един татко бди над спящия си наследник, до момента в който чакат изгрева и лодка, която да ги води до избавителен бряг. Той споделя на момченцето за дългите лета на детството си, за каменната къща на дядо му в Сирия, за маслиновите дръвчета и ливадите, осеяни с диви цветя. Бащата си спомня и оживения град Хомс от дните, преди да завалят бомби от небето и войната да принуди хората да бягат. Когато утрото настъпи, те ще подхващат рисково морско пътешестване в търсене на нов дом.
Тази история е въодушевена от трагичната орис на Айлан Кюрди, тригодишното сирийско дете, което през септември 2015 година се удави в Средиземно море, бягайки със фамилията си от войната. През идната година починаха още 4176 души, поели по същия път като Айлан. Броят на удавените продължава да пораства.
Красиво илюстрираната книга е както за деца, по този начин и за възрастни и се издава в 35 страни. Част от приходите ще бъдат дарени за облекчение на тежката орис на бежанците по целия свят.
Халед Хосейни е създател на „ Ловецът на хвърчила”, „ Хиляда сияйни слънца” и „ А планините ехтяха”. Неговите романи са продадени в над 55 милиона екземпляра по целия свят. От 2006 година Хосейни е дипломат на благосклонност към Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
Дан Уилямс е прочут английски художник, чиито произведения са се появявали в „ Нешънъл Джиографик”, „ Ролинг Стоун” и „ Уолстрийт Джърнъл”, както и в доста други периодически издания.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР