На официално събитие през март британският принц Чарлз изпадна в

...
На официално събитие през март британският принц Чарлз изпадна в
Коментари Харесай

Новият етикет след пандемията

На публично събитие през март английският принц Чарлз изпадна в конфузна обстановка. Той подаде ръка за здрависване, само че - спомняйки си разпоредбите за обществено разграничаване, бързо я отдръпна.

Вместо това опря длани една в друга и се отпусна в лек реверанс, копирайки обичайния индуистски привет, който нормално се съпровожда с думата "намасте ".

Ръкостисканията и прегръдките останаха в предишното безусловно за една нощ, когато коронавирусната пандемия се втурна да превзема света.

Вече въобще не може да се приказва за целувки или пък други прояви на непосредственост, които включват допиране.

Ръководителят на щатското публично опазване на здравето Антъни Фаучи даже счита, че не трябва въобще в миналото да се ръкуваме още веднъж.

Трудно е обаче да бъдат изкоренени вековни привички. Ръкостискането датира от древногръцко и римско време и е знак на мира.

Вярва се обаче, че е родено от съмнение. Римляните се хващали един различен за предмишниците, с цел да ревизират дали нямат кинжали, скрити в ръкавите.

Разбира се, има други възможности, които могат да заменят ръкостискането, показва Daily Mail. Като да вземем за пример по този начин нареченият привет с крайник - wuhan shake.

Thai wai пък включва скланяне на главата в композиция със събиране на дланите. Той е известен в Югоизточна Азия и се употребява в молебствия и танци.

Междувременно, формалният реверанс е въведен в Япония сред V и VII век и остава наложителен в страна, която се гордее с етикета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР