На официално събитие беше даден старт на шведско-българска търговска камара

...
На официално събитие беше даден старт на шведско-българска търговска камара
Коментари Харесай

Учредиха шведско-българска търговска камара SweCham Bulgaria

На публично събитие беше даден старт на шведско-българска комерсиална камара „ SweCham Bulgaria”. В редиците на новосъздадената организация влизат едни от най-големите вложители на българския пазар. Основна цел на SweCham Bulgaria е развиването на бизнес връзките сред двете страни и съдействие за ползотворното им съдействие.
Стремежът на организацията е да се затвърдят и подобрят икономическите връзки сред двете страни. SweCham Bulgaria ще бъде отворена организация както за бизнес организации и за шведски жители, които работят, учат и живеят в България, по този начин и за всички, които обичат или са свързани със Швеция по една или друга причина, „ SweCham Bulgaria” ще бъде гласът на шведският бизнес и шведските вложения в България “ показа ръководителят на новата организация е Стефан Бенгтссон.
Пред събралите се представители на шведския и българския бизнес, както и представители на политическия хайлайф, зам. министърът на стопанската система Лилия Иванова уточни, че през през предходната година до месец октомври стокообменът сред двете страни е на стойност над 300 милиона евро и осъществя растеж от 11.3 %. „ Бих желала да Ви уверя в готовността ни да подкрепим нови настоятелен инициативи, които ще разширят наличието на шведския бизнес в България. “
Посланикът на Кралство Швеция за България – Луиз Бергхолм пожела “Много добър старт на новата година” и добави, че е горда със мощното наличие на шведските компании в България.
Специални посетители на събитието бяха представители на шведската държавна организация „ Business Sweden”, които направиха къс обзор на шведско-българските връзки и вложения през днешния ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР