На официалния уебсайт на WhatsApp се появи съобщение, че от

...
На официалния уебсайт на WhatsApp се появи съобщение, че от
Коментари Харесай

WhatsApp ще спре да работи за някои смартфони

На формалния уеб страница на WhatsApp се появи известие, че от 1 февруари 2020 година услугата ще престане да работи на някои остарели смарт телефони. Става дума за устройства, работещи на операционните системи Android 2.3.7 и iOS 8, оповестява Газета.ру.
 
В същото време управлението на WhatsApp предизвестява, че даже да се обновят операционните системи преди посочения краен период, функционалността на месинджъра в тези Оценка за съвместимост може да бъде лимитирана.

``
реклама

„ Поради обстоятелството, че не планираме да актуализираме тези операционни системи, някои функционалности могат да спрат да работят върху тях когато и да е “, се споделя в прессъобщението на компанията.

За да поддържате опцията да употребявате месинджъра без проблеми, би трябвало да актуализирате версията на фърмуера или да закупите ново, по-модерно устройство. Съобщава се, че в по-старите версии на операционните системи към този момент няма да е допустимо да се сътвори нов акаунт в WhatsApp или да се ревизира действителен.

Рожденият ден на детето във водния парк приключи с покруса
Гостът свари прането си в чайника на хотела
В същото време WhatsApp предложи да се употребяват устройства с Android 4.0.3 и по-нови версии, както и iOS 9 и по-нови версии.

По-рано стана известно, че от 31 декември 2019 година WhatsApp престава да поддържа устройства, основани на операционната система Windows Phone, които трябваше да бъдат изоставени.

Според статистиката обаче тези ограничения е малко евентуално да обиден огромен брой консуматори. Към май 2019 година единствено 0,3% от всички притежатели на Android към момента употребяват версии на Оценка за съвместимост 2.3.3–2.3.7. Що се отнася до iOS, номерът на версията „ 10 “ или по-стара е конфигуриран на 5% от устройствата на Apple. Както бе упоменато нагоре, стартирането на нови джаджи на Windows Phone и изцяло спряно от основателя му.

В средата на септември някогашният чиновник на НСА Едуард Сноудън подлага на критика WhatsApp за несъвършена система за сигурност, като предлага на политиците да употребяват други средства за връзка.

Журналистът на френската радиостанция France Inter означи, че френският президент Еманюел Макрон употребява Telegram за връзка, а министър председателят Едуар Филип употребява WhatsApp. Сноудън назова сходно решение " огромна неточност ", поради сериозните постове на Макрон и Филип.

Според Snowden тези услуги са по-безопасни от елементарните SMS известия, само че въпреки всичко са „ извънредно рискови, в случай че сте министър председател “.

Злоупотребата има най-вече недоволства по отношение на WhatsApp, който стана част от активите на Фейсбук през 2014 година Едуард Сноудън означи, че след придобиването на Фейсбук Messenger „ пласт по пласт “ отстранява разнообразни равнища на отбрана на услугата, с цел да прочете кореспонденцията на своите консуматори, в случай че е належащо.
 
По-рано рецензиите към WhatsApp бяха отправени от шефа на Telegram Павел Дуров. Според бизнесмена, след отстраняването на една „ дупка “ в месинджъра, незабавно се появяват нови.

„ Всички разпознати проблеми разрешават наблюдаване, външен тип и действат като на назад във времето “, сподели Дуров.

В същото време Дуров акцентира, че WhatsApp може да бъде заставен да конфигурира назад във времето, съгласно напътствията на ФБР.

През юни управлението на WhatsApp разгласи, че тяхната услуга е подготвена да съди потребителите за нарушение на изискванията за прилагане.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР