На официалния сайт на Citroen Germany се появи съобщение, че

...
На официалния сайт на Citroen Germany се появи съобщение, че
Коментари Харесай

Наистина ли Citroen се преименува в Zitrön? ВИДЕО


На формалния уебсайт на Citroen Germany се появи известие, че марката в страната може да се преименува, по този начин Citroen става Zitrön. Феновете на колите се учудиха извънредно доста: в действителност ли френският производител на коли е решил да си смени името или това е някаква смешка, отдадена на 100-тния празник на марката?

Не стига, че "Citroen става Zitron», само че на уеб страницата на френската компания в Германия има даже и ново лого на марката.

Паралелно с редизайна на уеб страницата под новото име също е оповестено видео, в което генералният шеф на Citroen Germany Волфганг Шлиме показва новата марка в границите на конференция на дилърите, а също и изяснява за какво е належащо прекръстването. За 100 години немците по този начин и не са се научили правионо да произнасят името на марката. Сега това е поправено, думата е станала по-благозвучна и даже звучи като цитрон (лимон).

При автодилъра Хенес работата ври и кипи: визитки, значки, шоколадчета с логото - всичко се сменя. Служителите дават отговор на телефонните позвънявания и се учат без проблем да произнасят новото име на компанията. И като с вълшебна пръчка продажбите литват към небето, продава се кола след кола - по-рано купувачите се смущаваха от името, по тази причина отиваха при съперниците. Но в този момент Zitron е бестселър.

Германците се взеха решение да приспособяват френското име към немските езикови привички? Сайтът бе хакнат от зложелатели с дислекция?

За да научите по какъв начин тъкмо приключва тази история, четете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР