На официалната церемония по награждаването на локалните победители бяха отличени

...
На официалната церемония по награждаването на локалните победители бяха отличени
Коментари Харесай

Coursedot е "Стартираща компания на годината"

На формалната гала по награждаването на локалните спечелили бяха отличени общо 12 компании в разнообразни категории

© ABLE Още по тематиката
" Трансметрикс " е една от шестте компании в програмата RocketSpace Logistics

Българската започваща компания създава програмен продукт за усъвършенстване на разноските на логистичните компании
22 сеп 2017
Започва третият сезон на програмата за бизнесмени Founder Institute

Стартиращи компании могат да аплайват до 22 октомври
12 сеп 2017 Българската компания Coursedot завоюва оценката " Стартираща компания на годината " в третото национално издание на конкуренцията Central European Startup Awards (CESAwards). Конкурсът обичайно се провежда от Асоциацията на българските водачи и бизнесмени (ABLE) като част от поредност събития в района на Централна и Източна Европа и цели да отличи най-хубавите бизнеси от страната и района в общо 12 категории (вижте карето).

Българската започваща компания Coursedot, победител в най-престижната категория, създава онлайн платформа, която сплотява десетки хиляди IT курсове от целия свят, до които посредством нея имат достъп компании и консуматори. Целта й е да бъде медиатор, свързвайки корпоративни и самостоятелни клиенти, които търсят IT образования за чиновниците си, с тренинг компании и инструктори на конкурентни цени. Паралелно обаче от Coursedot играят ролята и на поръчител, що се отнася до заплащането, качеството на образованието и други Наградата на церемонията получи съоснователят на компанията Теодор Панайотов.

На формалната гала по награждаването на локалните спечелили бяха отличени още единадесет компании в разнообразни категории. Проектите бяха оценени от експертно жури в разнообразни области, както и минаха през онлайн гласоподаване, което даде опция на публиката да уточни своите любимци. В състава на журито бяха Румяна Тренчева, районен изпълнителен шеф на SAP, Кирил Петков, бизнесмен и учител в Център за стопански тактики и конкурентоспособност, Леона Асланова, създател на Innovation Starter Box, Виктор Косконел, изпълнителен шеф на " Содексо България ", Момчил Василев, изпълнителен шеф на предприемаческата мрежа Endeavor Bulgaria, Филип Генов, вицепрезидент на Уникредит Булбанк, и Дилян Димитров, създател на фонда за рисков капитал Eleven.

Следващата стъпка за българската започваща компания и останалите наградени компании в конкуренцията е районното състезание на CESA, като тази година огромният край на интернационалната конкуренция за пръв път ще се организира също в София на 23 ноември, събирайки редица бизнесмени и вложители от общо 10 страни от района. Международната гала ще отличи най-успешните стартъпи в Австрия, Полша, Чехия, Сърбия, Словения, Словакия, Хърватия, Румъния, Унгария и България. Всички местни спечелили в категории:

" Стартъп на годината " - Coursedot

" Най-добра компания в начален стадий " - ClaimCompass

" Най-голямо обществено влияние " – EuroPATC

" Най-добра технология за умни градове " - Narcine

" Най-добър стартъп в биотехнологиите " - Micar Innovation

" Най-добър финтех стартъп " - KLEAR LENDING

" Най-добър стартъп в региона на интернет на нещата " - Bee Smart Technologies

" Най-добра започваща компания, разработваща изкуствен интелект " - Maj.io

" Основател на годината " - Адел Закут (clippings)
" Инвеститор на годината " - LAUNCHub Ventures

" Най-добра акселераторска стратегия " - Start It Smart | Pre-Accelerator

" Най-добро споделено работно пространство " - Puzl CowOrKing
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР