На официална визита в АЕЦ „Козлодуй” днес пристигна Нобухиро Муроя

...
На официална визита в АЕЦ „Козлодуй” днес пристигна Нобухиро Муроя
Коментари Харесай

Делегация от Агенцията за ядрена енергия посети АЕЦ „Козлодуй” /снимки/

На публична аудиенция в АЕЦ „ Козлодуй” през днешния ден дойде Нобухиро Муроя – заместител общоприет шеф по ръководство и обмисляне на Агенцията за нуклеарна сила към Организацията за икономическо съдействие и развиване. В делегацията бяха включени още трима специалисти от Агенцията, както и представители на Министерство на енергетиката. Посещението е по отношение на кандидатурата на България за участие в Агенцията за нуклеарна сила, отправена през октомври предходната година.
Изпълнителният шеф на АЕЦ „ Козлодуй” Наско Михов посочи значимостта на срещата и подчертава на значимата роля на интернационалното съдействие за развиването на атомната енергетика. От своя страна Нобухиро Муроя акцентира положителното равнище на употреба на нуклеарните мощности в българската централа и показа стъпките, които предстоят в процеса на формалното присъединение на страната към Агенцията за нуклеарна сила.
По време на диалозите с ръководители и специалисти от Дружеството, Светозар Василев – началник на ръководство „ Безопасност”, показа настоящото положение на АЕЦ „ Козлодуй” и предпочитаните планове, осигуряващи вероятностите в нейното развиване. Участниците в делегацията получиха и подробни отговори на поставените от тях въпроси по тематики от сферите на културата на сигурност, спешната подготвеност, съдействието с български и задгранични организации и други
Деловата стратегия на гостите продължи с обход на обекти на площадката – машинната и командната зала на пети блок, хранилището за отработено гориво и пълномащабния симулатор за блокове с реактори ВВЕР-1000 в Учебно-тренировъчния център.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР