На официална церемония в Разлог откриха първите четири жилищни сгради,

...
На официална церемония в Разлог откриха първите четири жилищни сгради,
Коментари Харесай

В Разлог откриха първите санирани по европроект жилищни сгради

На публична гала в Разлог откриха първите четири жилищни здания, актуализирани по контракт на общината по програмата за енергийна успеваемост, оповестиха от общинския пресцентър.

Общата стойност на плана е 1 081 575 лв., от които европейското съфинансиране е в размер на 916 163 лв., а националното съфинансиране е 161 675 лв.. Проектът се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

По плана са изпълнени строително-монтажни работи на четири блока с 42 семейства, включващи изцяло топлинно уединяване на външните стени, замяна на прозорци и порти, топлинно уединяване на покрив и под. Освен тези ограничения в осъществяване по плана се обезпечава налична среда за хора в неравностойно състояние.

Община Разлог има подписани три контракта за повишение енергийната успеваемост на многофамилни жилищни здания. По тези контракти ще бъдат санирани общо 14 жилищни блока с 234 семейства. Общата стойност на трите контракта възлиза на 3 645 000 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР