На официална церемония в президентството държавният глава Румен Радев награди

...
На официална церемония в президентството държавният глава Румен Радев награди
Коментари Харесай

Радев горд с младежите, наградени със злато и сребро от херцога на Единбург

На публична гала в президентството президентът Румен Радев награди 45 младежи, постигнали златно и сребърно равнище в Международната премия на херцога на Единбург - България.

Седем младежи, постигнали златно равнище на Международната премия, и 38, постигнали сребърно равнище, бяха отличени със златни и сребърни значки от президента Румен Радев и посланика на Англия в България Ема Хопкинс.

През последните две години младежите са минали през програмата и са развили основни, житейски и лидерски умения.

В словото си президентът Румен Радев съобщи, че като патрон на програмата се радва извънредно доста за триумфите, на които сме очевидци през днешния ден. Той напомни, че през септември 2018 година връчил за първи път на български участници премиите за равнище злато, само че през днешния ден в навечерието на 24 май нови младежи ни събират дружно с нови и още по-големи достижения.

Държавният глава поддържа програмата, тъй като тя е мощен инструмент за развиване и самоусъвършенстване на младежите, които сами вземат решение своето бъдеще, опознавайки по-добре себе си.

Чрез програмата младежите сами слагат своите цели и задания, което е огромно предизвикателство. Тя е ориентирана в полза на обществото, тъй като със знанията и уменията, децата се готвят да бъдат потребни, ефикасни и почтени жители на нашето общество, уточни президентът.

Румен Радев посочи, че последните два стадия на програмата имат и друга значима цел - да развият лидерските умения на младежите. Президентът е сигурен, че младежите ще допринесат за развиване на общностите, в които живеят. " Можете да се чувствате горди от това, че сте построили умения и познания, които ще ви бъдат от изгода в утрешния ден ", приключи Румен Радев.

Президентът би желал младежите да останат в България, да декларират задачите си, упоритостите си, да не жалят труд и сила да реализират.

" Вие сте бъдещето, тъй като то е във вашите ръце. Вярвам, че ще бъдете обществено виновни и ще работите интензивно за по-доброто бъдеще на България ".

Така посланикът на Англия в България Ема Хопкинс приветства на български език наградените деца и младежи.

Тя напомни историята на програмата, която стартирала във Англия преди 60 години. Програмата е световна организация, която участва допълнително от 100 страни.

Британският дипломат у нас изрази удовлетворението си, че е отлично да види участници от цяла България в залата и всяка среща с децата й дава усмивка. Програмата дава нови умения, убеденост и по-големи фантазии за бъдещето, уточни Ема Хопкинс.

Освен това програмата предизвика образуване на полезности посредством практики и развиването на персони, изясни Хопкинс, която поздрави всички участници, които ще бъдат отличени, тъй като това е същинско достижение.

Отличията на равнище сребро и злато получиха участници от София, Плевен, Козлодуй, Горна Оряховица, Свищов, Пловдив и Оряхово.

Международната премия на Херцога на Единбург е водеща младежка стратегия за личностно развиване и достижения. Тя работи интензивно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи. Межуднародната премия има три равнища - бронз, сребро и злато, в които участниците си слагат стимулиращи персонални цели, които с неизменност, насоки и поддръжка от опитни ментори би трябвало да реализират за избран интервал от време.

Целта е посредством образование, подготовка и доброволчество младежите да намерят своето място в общността и живота.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР