На официална церемония в Кметството на Виена, бяха представени за

...
На официална церемония в Кметството на Виена, бяха представени за
Коментари Харесай

Наградите „Иновации в политиката 2018“ събраха във Виена най-изявените политически умове на Европа


На публична гала в Кметството на Виена, бяха показани за повторно премиите „ Иновации в политиката “, отличаващи най-иновативните практики в политиката от цяла Европа. Международно жури от 1 053 европейски жители избраха 80 финалисти и осем спечелили от над 600 номинирани в осем категории. Тази година като финалисти в състезанието бяха отличени и цели 6 плана от България.

Официален представител на състезанието в България е информационната организация All Channels Communications като нейният изпълнителен шеф - Александър Дурчев, бе модератор на церемония церемонията, а Иван Янакиев, ръководещ шеф на All Channels | PR, бе модератор в една от дискутиращите кръгли маси по време на Европейската конференция за най-хубави практики в политическите нововъведения “Winning Hearts, Mind and Votes”. В България сътрудници на самодейността са Съвета за младежка политика, организацията за нововъведения Innovation Starter, както и организацията „ Работещи хрумвания “.

Наградите Innovation in Politics Awards 2018 отличават политическите начинания, без значение от партийна принадлежност, политическо равнище или район. В кметството във Виена се срещнаха 450 посетители, измежду които парламентаристи, кметове и представители на партии от разнообразни държавни управления от общо 15 европейски страни, които се срещнаха с най-хубавите планове и техните основатели. Тази година в конкуренцията се включиха доста разнообразни планове – от такива, които показаха устойчивата бистрота на " хранителната верига " в Бавария, до други, които дават безвъзмездна карта за железопътен превоз на всички 18-годишни европейци, и стигнем до начинания, които посредством творчество се пробват да съживяват социално-икономическите проблеми в Белгия или Англия.

Тази година общо шест плана от България стигнаха до финалите, като отличените от интернационалното жури български начинания са:

- „ Насърчаване на младежта - разрешаване на проблемите в обществото “ от Георги Георгиев, кмет на Община Тунджа.

- „ Вдъхновение за младежта - гласът на младежите, показан и отразен от локалното държавно управление “ от Александър Иванов, общински консултант в Община Пазарджик.

- „ Бъдещето на поданството - локален конгрес за поощряване на интензивно общество “ от Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич.

- „ Отопление с естествени запаси - потребление на минерални извори за отопление на държавни учебни заведения “ от Атанас Киров, кмет на Община Стралджа.

- „ Безплатен Градски Транспорт - понижаване на цената при пътувания в страната и чужбина “ от Георги Маранджиев, кмет на Община Стамболийски.

- „ Дигитална просвета - завещание за бъдещето “ от Иван Тотев, кмет на Община Пловдив.

Домакини на мероприятието бяха Патриша Кане от Фондация Kahane и Innovation in Politics Institute, Ерик Хампел от B&C Private Foundation, Джордж Капш - президент на Австрийската индустриална федерация, и градския консултант Юрген Чернохорски. Основната тирада изнесе Улрике Герот, основателка на лабораторията за европейска народна власт в Берлин.

Печелившите планове печелят точки с нови креативен подходи

Журито на „ Иновации в политиката “ се състоеше от над 1000 европейци, които дадоха своя избор в онлайн платформа. Печелившите планове бяха определени в осем категории като тази година бяха от Белгия, Франция, Германия, Полша, Швеция и Обединеното кралство - по план на Европейската комисия.

Едуард Щрасер, съосновател на Института за Иновации в политиката показа, че: " Укрепването на демокрацията в Европа е в основата на нашата работа. С премиите представяме своите планове на европейската аудитория, с цел да може най-хубавите политически хрумвания да могат да се употребяват и в други райони и страни ".

Печелившите планове по категории са:

Категория ДЕМОКРАЦИЯ: Включването на всеки жител в същността на парламентарната работа

Ерик Бюж, Франсоа Де Руги, Паула Фортеза, Сесил Ънтермейър

През 2018 година Френското национално заседание сътвори отворена платформа за присъединяване в демокрацията, на която 13 475 жители качиха над 150 000 публикации по тематики като " Борба с подправени вести ", " Жените и науката " или " Екологична смяна ".

Категория РАБОТА: Двубоят на готвачите

Камила Андерсън Спаринг

В Швеция има дефицит на 5000 подготвени готвачи и в това време все по-малко младежи аплайват за тази работа. През 2018 година към този момент са проведени дуели за готвене в 7 шведски общности, в които вземат участие 2500 възпитаници, всички инициирани от Камила Спаринг.

Категория ЕКОЛОГИЯ: Regiothek

Ерика Трегер

Regiothek е онлайн платформа в Бавария за бистрота на храните. Доставчиците на храни разкриват своето географско местонахождение, с цел да доближат до дребните притежатели, питателните магазини и заведения за хранене и до потребителите, за които е значима прозрачността на пазара на храните.

Категория ЧОВЕШКИ ПРАВА: Модел за интеграция на имигрантите в Гданск

Павел Адамович

Кметът Адамович образува екип за интеграция за обезпечаване на равностойно качество на живот на имигрантите. Процесът предизвиква разнообразни планове: от развиване на персонални умения (антидискриминационно обучение), през специфични планове (летни грижи за деца от ромски генезис, просещи на улицата), до разнообразни решения за пазара на труда.

Категория ПРОСПЕРИТЕТ: Творческа и цифрова област, Шарлроа

Абд-Самад Хааб Ачи, Паул Магнет

Шарлроа, някогашен град за въглища и стомана в Белгия, е един от най-социално необлагодетелстваните градове в Западна Европа. Безработицата измежду младите е над 40%. Планът за стопански напредък CATCH се концентрира върху нови стопански браншове. Малък екип отговоря за имплементирането на цифровата промяна на града и основава нови работни места и съдействие сред започващи компании, самонаети лица и огромни компании.

Категория ОБЩНОСТ: Всеки един, всеки ден, Баркинг и Дагенхам

Сауна Ашраф, Даррен Род Уел

„ Всеки един, всеки ден “ е една самодейност в община Баркинг и Дагенхам - най-бедния регион в Лондон. Тя предизвиква и поддържа жителите да употребяват уменията си в на практика взаимни действия в квартала си като по едно и също време споделят запаси. Всеки гражданин може да предложи действия, които се поддържат от екипа на плана.

Категория КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ: #FreeInterrail

Александър Граф Ламбсдорф, Ребека Хармс, Винсент-Иманюел Хер, Мартин Спеер, Истван Ужхели, Манфред Вебер

Всички пълнолетни жители на Европейски Съюз ще получат на 18-ия си рожден ден, приветствена картичка, дружно с информация за подвижността в Европа и безвъзмезден международен пропуск за безвъзмезден железопътен превоз в границите на един месец. С картата # FreeInterrail 15 000 млади европейци пътуват за първи път в цяла Европа през лятото на 2018 година

Категория ЦИВИЛИЗАЦИЯ: Европейски корпус на солидарността (Жан-Клод Юнкер)

Европейският корпус за взаимност разрешава на младежите да вземат участие в благотворителни планове в цяла Европа. Корпусът предлага доброволна работа, преподаване на длъжности и работа в планове, ръководени от оторизирани организации.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР