На официална церемония в Кандахар, Афганистан, 36-ят български военен контингент

...
На официална церемония в Кандахар, Афганистан, 36-ят български военен контингент
Коментари Харесай

Започна мисията на 36-ия български военен контингент в Афганистан

На публична гала в Кандахар, Афганистан, 36-ят български боен контингент одобри осъществяването на дилемите в задачата на НАТО " Решителна поддръжка ", заяви Министерството на защитата.

Националните командири на 35-ия и 36-ия български военни контингенти полковник Георги Маргитин и полковник Веселин Василев подписаха акта за сдаване и приемане на пълномощията в наличието на ръководителя на комисията полковник Недко Симеонов от Съвместното командване на силите.

Командирът на летище Кандахар връчи на военнослужещите от 35-ия български контингент медали за присъединяване в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " и им благодари за достойната работа. На церемонията участваха военнослужещи от съдружни страни сътрудници.

Българските военнослужещи ще извършват задания, свързани главно с образуване на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар, както и с образование, съветване и методическо подкрепяне на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална войска.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР