На официална церемония в Кандахар, Афганистан, 35-ият български военен контингент

...
На официална церемония в Кандахар, Афганистан, 35-ият български военен контингент
Коментари Харесай

35-ият български военен контингент прие изпълнението на задачите в мисията на НАТО в Афганистан

На публична гала в Кандахар, Афганистан, 35-ият български боен контингент одобри осъществяването на дилемите в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Командирите на 34-ия и 35-ия български военни контингенти полковник Светослав Халваджиев и полковник Георги Маргитин подписаха акта за сдаване и приемане на пълномощията. Бригаден военачалник Джон Латроп - пълководец на Командването за образование, подкрепяне и съветване „ Юг”, връчи на военнослужещите от 34-ия български контингент медали за присъединяване в задачата на НАТО „ Решителна подкрепа” и им благодари за достойната работа. На церемонията участваха военнослужещи от съдружни страни-партньори.

В състава на 35-ия български боен контингент са включени народен детайл, рота за защита, екип от съветници и офицери в щаба на задачата на НАТО. Българските военнослужещи извършват задания, свързани главно с образуване на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар, както и с образование, съветване и методическо подкрепяне на формирования и военнослужещи от Афганистанската национална войска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР