На официална церемония в Гербовата зала в Президентството държавният глава

...
На официална церемония в Гербовата зала в Президентството държавният глава
Коментари Харесай

Румен Радев към служебното правителство: Вие поемате отговорност за България в труден момент за страната ни

На публична гала в Гербовата зала в Президентството президентът Румен Радев публично показва назначеното от него служебно държавно управление с министър председател Гълъб Донев, както и дилемите и цели, които стоят пред служебните министри през идващите 2 месеца. 47-ото Народно заседание остава в историята. С декрет на президента Народното събрание се разпуска от през днешния ден. Със същия документ са планувани изключителни избори за 2 октомври.

" Това е четвъртото служебно държавно управление, което назначавам. На вас се пада отговорността да се справите с провокации, които бяха спестени на предходните три кабинета. Вие поемате отговорност за България в сложен миг за страната ни - социална отмалялост от острото политическо показване, вихрещи се инфлация и обедняване, непостижими цени на горива и енергоносители, липса на газ за зимата и тежко задлъжнял публичен снабдител, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа, засилващи се митинги на разнообразни браншови организации, липса на готови закони по Плана за възобновяване и резистентност и забуксувала правосъдна промяна ", обърна се към служебния кабинет Радев.

" На този обезпокоителен декор вашето главно предизвикателство е обвързвано със сигурността. В непосредствена непосредственост до България бушува война, чиито последствия се усещат директно у нас и по света, непрежението на Балканте се повишава. Рискът войната да обхване нови територии е действителен и ваш първи приоритет би трябвало да бъде да не се въвлича страната ни в спорове ", съобщи той. 

По думите му служебният кабинет и идващите държавни управления би трябвало да се водят в активността си от два значими целта - сигурност на доставките и цена на енергоносителите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР