На официална церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният

...
На официална церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният
Коментари Харесай

Радев удостои дейци на културата с Почетния знак на президента

На публична гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев удостои изявени дейци на културата с Почетния знак на президента. Отличието получиха доайенът на телевизионната постановка в България Иванка Антонова, една от най-популярните български национални певици Олга Борисова и Димитър Манов, който е измежду най-авторитетните имена в областта на българското фолклорно изкуство.

" Днешната гала е израз на дълбоката благодарност на нашето общество за Вашия гений, твърдоглав труд и безрезервност към идеята за нравствен разцвет на България ", посочи президентът. По думите на президента достиженията на отличените са въплъщение на силата на българския гений, на българския витален дух и са  вградени в ценностната система на народа ни.

От името на отличените Димитър Манов благодари за признанието и изрази вяра, че и бъдещите генерации ще създадат по този начин, че „ огънят в никакъв случай да не угасне “. Като професионален танцов реализатор и хореограф  Димитър Манов реализира голям брой триумфи, които оставят дълготраен отпечатък върху развиването на фолклорното  изкуство. Преди дни той означи и своя 80-годишен празник.

Биографията на Иванка Антонова е част от историята на Българската национална телевизия. Антонова взе участие в първото живо предаване на малкия екран през 1959 година и има зад тила си хиляди новинарски излъчвания. Уважението на сътрудниците си тя печели с пословична професионална дисциплинираност и с доказвани в продължение на десетилетия умения.

Отбелязалата неотдавна своя 80-годишен празник Олга Борисова от 1961 година е солистка на Ансамбъла за национални песни на Българското радио, част от който е женският национален хор, прочут по света като „ Мистерията на българските гласове “. Самостоятелно и с хора на ансамбъла Олга Борисова е гастролирала в едни от най-престижните концертни зали в Европа, Азия, Америка и Африка. През годините е отличавана с редица български и интернационалните награди.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР